Van Mart Hoogkamer tot Nijntje: dit zijn onze theatertips voor oktober!

De temperaturen zijn gedaald en bijna dagelijks komt de regen met bakken uit de hemel. Wat is dan een leuke activiteit tijdens deze herfstdagen? Juist ja: een bezoekje brengen aan de Schouwburg Concertzaal natuurlijk! Door het ruime aanbod van voorstellingen zit er voor ieder wat wils bij. Om het jou wat makkelijker te maken, hebben wij onze tips op een rijtje gezet. Lees snel verder voor de theatertips van oktober!

Theatertips

Zaterdag 15 oktober: Matt Bianco

De Britse popgroep Matt Bianco werd in de jaren ’80 wereldwijd bekend door hits als Whose Side Are You On?Half A Minute en Get Out of Your Lazy Bed. In het aankomende seizoen is het veertig jaar geleden dat de band zijn eerste hit scoorde. Een bijzondere mijlpaal die door Matt Bianco bekroond wordt met een exclusieve Nederlandse concertserie, in aanloop naar zijn nieuwe album. Voor een nieuwe serie theaterconcerten spelen ze nieuwe nummers én de grote hits van vroeger, met hun vertrouwde ‘easy-going-swing’, gebouwd rondom de herkenbare dry-Martini-stem van Mark Reilly.

 • Zaterdag 15 oktober 20:30 – 22:30
 • Voorstelling heeft een pauze
 • Tickets: t/m 26 jaar €12,50, 1e rang €29,50, 2e rang €26,50, 3e rang €22,-
 • Lees hier meer

 

Woensdag 19 oktober: Saman Amini – Saman Amini’s Integratieplan

Theatermaker, performer en muzikant Saman Amini is terug, en wel met zijn eerste cabaretsolo. In Saman Amini’s Integratieplan zet hij op hilarische, intieme en met vlagen pijnlijke wijze uiteen hoe we omgaan met elkaar in deze multiculturele samenleving. Gewapend met persoonlijke verhalen en een veelheid aan sketches en songs neemt Amini ons mee op zijn reis naar het ‘Nederlanderschap’. Van zijn kinderjaren in Teheran, langs het AZC in Brabant tot aan zijn studietijd aan de Toneelacademie Maastricht. Zoekend naar een antwoord op de terugkerende vraag: waar is thuis en wanneer ben ik eindelijk volledig geïntegreerd?

 • Woensdag 19 oktober 20:15
 • Eindtijd nog niet bekend
 • Of de voorstelling een pauze heeft is nog onbekend
 • Tickets: t/m 26 jaar €12,50, 1e rang €24,-, 2e rang €19,-, 3e rang €17,-
 • Lees hier meer

 

Zaterdag 22 oktober: Mart Hoogkamer – Met een lach en een traan

Zijn naam is Mart Hoogkamer, 23 jaar oud. Hij ging viral op social media met zijn vertolking van Unchained Melody, domineerde het afgelopen jaar alle hitlijsten met dé nummer 1 gimmick-plaat Ik ga zwemmen, en verbreekt werkelijk ieder record. De Nederlandse volkszanger is een entertainer in hart en nieren en liefhebber van zowel Nederlandstalige muziek als Engelstalige evergreens. Voeg daar zijn sympathieke uitstraling aan toe en je snapt: Mart verovert in rap tempo ieders hart!  In het nieuwe theater- en concertseizoen ontvangen we Mart en zijn zevenkoppige band dan ook graag in onze concertzaal. Met een lach en een traan is een feel good show, waar Mart hits laat horen als All By Myself en Unchained Melody, maar ook Nederlandstalige muzikale herinneringen ophaalt die hij van huis uit heeft meegekregen. Een show én feest der herkenning!

 •  Zaterdag 22 oktober 20:30 – 22:50
 • Voorstelling heeft een pauze
 • Tickets: t/m 26 jaar €12,50, 1e rang €35,-, 2e rang €35,-, 3e rang €30,-
 • Lees hier meer

 

Woensdag 26 oktober: Nijntje De Musical (2+)

Hoera, Nijntje komt naar het theater! In Nijntje De Musical viert Nijntje haar verjaardag en ontmoet ze nieuwe vriendjes. Ook komen de bekendste Nijntje-nummers voorbij, zoals Konijnen 3, Nijn is jarig en Nijntje een lief klein konijntje. Dat wordt meezingen en swingen voor de kleintjes én een feest van herkenning voor papa’s, mama’s, opa’s en oma’s. In een groots decor en met prachtige kostuums wordt de wereld van Nijntje in het theater tot leven gewekt. Deze sprankelende muzikale voorstelling is een prachtige eerste kennismaking voor de kleintjes met theater. Tekstdichter en woordkunstenaar Ivo de Wijs schreef het verhaal vol vrolijke liedjes, geïnspireerd door de boeken van Dick Bruna.

 • Woensdag 26 oktober 13:30 – 14:30
 • Voorstelling heeft geen pauze
 • Tickets: €19,50
 • Lees hier meer

 

Meer info

Stond er toch niks tussen voor jou? Of ben je nieuwsgierig naar wat er nog meer op de planning staat? Klik dan hier voor het gehele programma van de Schouwburg.