Van Mossel neemt failliete Peugeot dealer Pouw over

De Van Mossel Groep neemt zeven vestigingen over van Peugeot dealer Pouw. De dealerbedrijven werden vorige week failliet verklaard. Met de overname versterkt de Van Mossel Groep zijn positie in Noord- en Zuid-Holland en blijft een belangrijk deel van de werkgelegenheid in de regio in stand. Er worden verder geen financiële details bekend gemaakt.

Vandaag zijn de curator, Peugeot Nederland en de Van Mossel Groep het eens geworden over de overname van de Peugeot activiteiten van de Pouw Automotive Group. De vestigingen in Amstelveen, Amsterdam Zuidoost, Amsterdam Noord, Heemstede, Hoofddorp, Leiderdorp en Lisse-Hillegom gaan verder onder de naam Van Mossel. De dealers bleven na het faillissement van vorige week open vanwege een mogelijke doorstart. Nu zijn de klanten, medewerkers en andere belanghebbenden door de overname verzekerd van continuïteit, kwaliteit en service. De Peugeot activiteiten van Van Mossel Peugeot zijn onderdeel van een joint venture tussen Van Mossel Groep en Mandemakers Groep. Eric Berkhof, eigenaar en directeur van Van Mossel Groep, zal het bedrijf gaan leiden. Vorig jaar namen de twee bedrijven ook de Opel- en Chevroletdealer (OPC) in Oosterhout over.

Mobiliteitsbedrijf Van Mossel Groep is met 700 werknemers in 65 jaar tijd uitgegroeid tot een van de grootste en vooraanstaande automotive bedrijven in Nederland. Het bedrijf telt zo’n 30 (dealer) vestigingen in Nederland, België en Duitsland die de merken Volkswagen, Audi, Opel, Chevrolet en Peugeot voeren. Van Mossel biedt daarnaast financiële diensten, heeft een eigen keten van schadebedrijven en een autoverhuurbedrijf. Vorig jaar namen Van Mossel Groep en Mandemakers Groep J&T Autolease en DirectLease over. De bedrijven zijn samen met Van Mossel Leasing omgevormd tot International Car Lease Holding, dat een wagenpark heeft van ruim 30.000 voertuigen.

Eric Berkhof, algemeen directeur Van Mossel Groep: “Het is belangrijk voor onze klanten en medewerkers dat er snel duidelijkheid is gekomen over het voortbestaan van de 7 Peugeot-dealer vestigingen. De overname van deze bedrijven past in onze groeistrategie, die gericht is op het behalen van synergie door krachtenbundeling en het verbreden van onze bedrijfsactiviteiten.”

Over Van Mossel Groep

De Van Mossel Groep is in 65 jaar uitgegroeid tot een van de grootste en meest vooraanstaande automotive bedrijven van ons land. Niet alleen is Van Mossel met 700 werknemers een van de grootste dealerbedrijven van Nederland, het bedrijf is met International Car Lease Holding ook een grote speler op de leasemarkt, heeft het zijn eigen schadeketen en autoverhuurbedrijf. Daarnaast biedt het bedrijf financiële diensten aan zakelijke en particuliere klanten. Van Mossel voert de merken Volkswagen, Audi, Opel en Peugeot. Persoonlijke aandacht en goede service zijn kenmerkend voor het bedrijf en het fundament onder goede commerciële prestaties.

Over De Mandemakers Groep

De Mandemakers Groep is al gedurende vier decennia een zeer succesvolle retailer. Vanuit het hoofdkantoor in Waalwijk wordt via een drietal divisies in met name Nederland, Duitsland en België keukens, sanitair en meubels verkocht. De omzet overstijgt inmiddels €1 miljard en de groep telt enkele duizenden medewerkers.