Van Mossel neemt Peugeot en Citroën over van Govaerts in Diest en Halen

peugeot

Per 12 juni 2020 neemt Van Mossel Automotive Groep, met Belgisch hoofdkantoor in Antwerpen, de PSA merken over van Garage Govaerts. De Peugeot vestiging in Diest zal worden uitgebreid. Hierdoor kunnen de Citroën verkoopactiviteiten van Halen deze zomer naar de vernieuwde showroom in Diest verhuizen. De werkplaatsactiviteiten zullen wel al vanaf heden in Diest plaatsvinden.

Strategische aanvulling in België

Van Mossel heeft een overeenkomst bereikt met Peter Govaerts en wil met deze overname haar groei ambities verder zetten op de Belgische markt. “We waren in België al actief met Peugeot en Citroën met de dealergroepen Van Mossel Bruyninx en Van Mossel Van Kelst” zegt Eric Berkhof, CEO Van Mossel Automotive Groep. “Het toevoegen van een extra locatie van deze merken is een belangrijke strategische aanvulling bij de huidige dealergroepen en leasemaatschappijen. Deze overname verbindt de twee eerder verworven bedrijven tot een mooi groot gebied.” zo gaat Eric Berkhof verder.

De Peugeot-Citroën vestiging zal verder opereren als Van Mossel Diest. Deze komt onder de leiding van Christophe Van Kelst, Clusterdirecteur Van Mossel PSA België.
Van Mossel Diest biedt de medewerkers van Garage Govaerts een stabiele toekomst. Klanten kunnen er dus nog steeds bij hun vertrouwde gezichten terecht en krijgen uiteraard de persoonlijke aandacht en service zoals ze dat gewend waren.

Over Van Mossel Automotive Groep

De Van Mossel Automotive Groep is in 70 jaar tijd uitgegroeid tot een topspeler binnen de automotive van Nederland. In België was Van Mossel vooral actief met de leasingactiviteiten. Begin dit jaar kwam Van Mossel Automotive Groep tot een akkoord met de familie Van Kelst en de familie Serneels waarmee Van Mossel met de vestigingen in Schriek, Aarschot en Leuven ook in Vlaams Brabant voet aan grond kreeg. Begin vorige maand breidde de Opel Cluster nog uit met de overname van Garage Hens uit Lier.

In totaal telt het bedrijf telt bijna 200 vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. Ze zijn dealer van vele merken, waaronder Volkswagen en Audi. Daarnaast biedt de groep diverse diensten onder één dak zoals verzekeringen, financieringen, signing/inbouw/carrosserie en autoverhuur. Met ruim 3.300 medewerkers realiseert de groep een omzet van circa €2,5 miljard op jaarbasis.