Nieuws

Let op! Dit artikel is al 326 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Van schilderen tot scrappen: 5x hobbywinkels in Tilburg en omgeving

In een zomer zonder verre vakantie, grote evenementen of feesten heb je dit jaar extra veel tijd voor hobby’s! En dat betekent dat we eindelijk kunnen (leren) haken, schilderen, tekenen, macrameeën, houtbranden, tuften of kleien. En precies daarom hebben we een aantal leuke hobbywinkels in Tilburg en omgeving voor je op een rij gezet!

Foto: de Foamtastische Huiskamer in Goirle

Of je nu aan de slag gaat met bullet journals of het maken van eigen sieraden, je hoeft niet ver van huis om je materialen in huis te halen. En geef toe: niets is leuker dan lekker rondsnuffelen in een hobbywinkel om inspiratie op te doen.

5x hobbywinkels in Tilburg

#1 Antoon de Jong

Als je van tekenen en schilderen houdt, dan moet je bij Antoon de Jong zijn. Van penselen, kwasten, krijt en stiften tot papier, doeken, ondergronden en lijsten. Maar ook andere hobbymaterialen als klei, gips of juist hulp- en presentatiematerialen zoals ezels en showmappen vind je in deze gigantische winkel aan de Boomstraat. Het personeel heeft jarenlange ervaring en aanvullend worden er ook regelmatig cursussen en workshops gegeven. En wist je dat ze ook een winkel hebben in het winkelcentrum van de Rooi Pannen?

#2 De Foamtastische Huiskamer

Als je toch in de auto zit (of op de fiets), rijd dan eens naar De Foamtastische Huiskamer in Goirle. Je vindt er alle hobbymaterialen voor stempelen, mixed media, scrappen, tekenen, journaling, schilderen, boetseren, sieraden maken, cadeaupakketten, Pixelen en Diamond Painting. Je kunt er terecht voor merken als Fabel Castell (ze zijn zelfs sterdealer), Posca, Edding, Amsterdam van Royal Talens, Tombow, Ranger, Studio Light, Viva Decor en IndigoBlu. Als enige winkel in Nederland vind je hier ook een speciale Cosplayhoek met een ruime collectie aan foamsoorten en producten voor grimeren zoals Superstar Schmink.

Helemaal coronaproof zijn ze ook met een online lesplatform gestart. Hier kun je workshops en webinars volgen door docenten in speciale technieken. En omdat het interactief is, kun je ook gewoon vragen stellen. Verder handig om te weten: ze bezorgen in Goirle en Riel gratis en in regio Tilburg voor maar €2,50. En dat doen ze helemaal verantwoord met de fiets.

#3 Pipoos

Als je wat inspiratie op wilt doen, loop dan eens bij Pipoos binnen. Hier verkopen ze materialen voor de meest uiteenlopendee hobby’s. Je kunt er terecht als je wilt tekenen, schilderen, knutselen met kinderen, handwerken, bakken of bijvoorbeeld aan de slag wilt met papier en scrapbooking. Ook als je sieraden wilt maken is er genoeg te vinden. Kortom: een heerlijke winkel met hippe hobbyspullen om inspiratie in op te doen. En als je nog niet zo’n geoefende hobbyist bent: er zijn ook leuke kant-en-klare pakketjes waarmee je kunt beginnen.

#4 Moniquenwerk Broderie d’art

Het winkeltje van Monique van Munster mag je gerust een verborgen parel in het Dwaalgebied noemen. Je kunt op afspraak bij haar terecht voor een uitgebreid assortiment aan borduurgarens en fournituren voor broderie d’art, goudborduurwerk en andere borduurtechnieken. In haar (web)shop vind je ook mooie borduurboxen en DIY-pakketjes. Monique werkt in opdracht met ontwerpers, couturiers en kleermakers voor haute couture kwaliteit. Hoe gaaf is het dan ook dat ze individuele borduurlessen geeft?

#5 Hobbyshop Agnes

Dit is dan geen fysieke winkel, maar als je wél graag koopt bij een lokaal bedrijf, is de webshop Hobbyshop Agnes een handige tip. Ze bestaan al vijftien jaar en hebben een assortiment waar je u tegen zegt. Denk aan bedels, stickervellen, diamond painting, houten kistjes, kralen, pigment poeder, stansvellen, kunstbloemen en -blaadjes en ga zo nog maar even door. Dus wil of kun je jouw huis nu niet uit? Klik even door de webshop van de Tilburgse Agnes en laat je creativiteit de vrije loop!

Loop hier ook eens binnen

Verder kun je natuurlijk ook bij heel veel andere winkels terecht voor hobbyspullen. Zo is Versteden Papier aan de Piusstraat 16 ook een aanrader. Geen hobbywinkel, maar je kunt hier heerlijk snuffelen tussen zakjes, tasjes, papier, tape en verpakkingsmaterialen. Verder kun je natuurlijk binnen lopen bij de HEMA, SoLow, Big Bazar, Action, Wibra of Zeeman, maar hoe lokaler je shopt, hoe leuker!

Reageer op dit bericht