logo

Van vroeg in de morgen tot diep in de nacht: ‘Het Piusplein is een carnavalsmachine’

Piusplein

De hele dag carnavalsmuziek, verschillende buitenbars, een volle (en hele gezellige) Schrobbelèrtent en kroegen waar je van het ene feestje naar het andere feestje slentert. Ja, van carnaval vieren op het Piusplein krijgt geen mens spijt. Ook dit jaar is er weer een overvol programma op het plein én de bijbehorende kroegen Brandpunt, Bolle en Slagroom.

En wie kan jou nou beter vertellen waarom jij daar bij moet zijn dan alle carnavalsverenigingen (CV’s) met hun residentie aan het Piusplein. De CV’s die ’s ochtends al komen ontbijten en ’s avonds vriendelijk verzocht worden maar eens richting huis te gaan. Wij vroegen ze wat volgens hun carnaval op het Piusplein nou zo bijzonder maakt!

Programma

Maar eerst even kort het programma van de Schrobbelèrtent en Brandpunt, Bolle en Slagroom. Want dat is nogal wat! Pak je agenda erbij en schrijf mee, zodat je niets hoeft te missen.

Vrijdag 1 maart

Zaterdag 2 maart

Zondag 3 maart

Maandag 4 maart

Dinsdag 5 maart

Carnavalsverenigingen

Veul Gère

Piusplein

Jan Eijsermans: “Het Piusplein is een carnavalsmachine! Er wordt op geen enkele andere plek in Kruikenstad van vrijdag tot en met dinsdag zo intensief Carnaval gevierd als hier. Van vroeg in de middag tot diep in de nacht, van café tot buitenbar tot de feesttent. Het feest gaat maar door en door!”

Ginne Graot

Piusplein

Gijs van de Griendt: “Carnaval op het Piusplein is écht carnaval omdat je daar een hele bende CV’s hebt die in de weken voor carnaval en tijdens de vijf dagen zelf elkaar intensief zien. Het is het echte carnaval omdat jongeren er hun honk hebben en ouderen er al jaren komen en met weemoed terugdenken aan de tijd dat zij nog jong waren. Voor even dan. Het bier vloeit rijkelijk dus voel je jezelf al snel weer een twintiger. Ook vier je daar het echte carnaval omdat de dagen bomvol zitten met optredens en blaaskappellen en je luistert er naar een mix van oude en nieuwe carnavalshits. Het is het dorpsplein in de binnenstad.”

Flòdderiedòskus

Piusplein

Caroline Beukers: “Het Piusplein is voor ons al jaren het centrale middelpunt tijdens carnaval. ’s Ochtends samen ontbijten, buiten aan de bar hangen, binnen op de bar dansen, snel een uitstapje naar de Schrobbelèrtent. Eigenlijk hoeven we helemaal nergens anders heen! Je komt de hele dag en avond bekenden tegen, ’s avonds staan de kroegen bomvol en we genieten samen van alle carnavalshits.”

HarmoNETnie

Piusplein

Floris van der Heijden: “Carnaval op het Piusplein is ouderwets carnaval. Alle leeftijden door elkaar, met veel carnavalsclubjes die al jaren samen carnaval vieren. Onze historie ligt bij alle drie de kroegen: onze eerste stapavonden waren bij Brandpunt, een paar jaar later kwamen we veel bij café Bolle en uiteindelijk zijn we met Bjorn Janssen (eigenaar Slagroom) naar Café Slagroom gegaan. Carnaval op het Piusplein is carnaval vieren zoals we dat al jaren in Kruikenstad doen. Wij hopen samen met alle carnavalsclubjes en andere carnavalsvierders op het Piusplein er weer een mooi feestje van te maken. We hebben er zin in!”

CV de Kòljakkers

Piusplein

Diederik Rasenberg: “Het Puisplein brengt bij ons veel sentiment naar boven. Brandpunt was vroeger altijd al als het ware een residentie voor onze vriendengroep. Toen de alcoholleeftijd nog 16+ was, hebben wij door de jaren heen hier genoeg legendarische avonden beleefd. Op het Piusplein hebben we elkaar en veel andere mensen leren kennen. Wat de kroegbazen van het Piusplein goed hebben aangepakt is de hoeveelheid buitenbars, waardoor de CV’s zich verenigen op het plein en in de Schrobbelèrtent. Heel carnaval staat het hier vol met gezellige Kruiken en Kruikinnen!”

Factor 11

Piusplein

Jeroen Reijns: “Carnaval op het Piusplein: feest in de tent, voor jong en oud! Letterlijk staat DE tent al jaren garant voor volop feest. De week voor carnaval wordt hier het Proefblaoze al begonnen en afgesloten. En tijdens carnaval is er altijd veel te doen. ‘s-Middags voor de hele familie, ‘s-avonds gaat het feestje gewoon door. Factor 11 heeft een warme band met Slagroom en we zijn hier dan ook vaak te vinden. We verzamelen er en sluiten de dag ook weer af. Tussendoor komen we langs om wat herrie te maken. Wij kijken er nu al naar uit om van deze bijzondere lustrumeditie weer een kaaj gaaaf feest van te maken.”

CV + Motivatie

Piusplein

Kees Visser: “Wij komen hier al jaren! De helft van ons heeft zelfs vroeger bij Café Brandpunt gewerkt. Wat carnaval op het Piusplein zo mooi maakt, is de combinatie van drie hele grote kroegen (Brandpunt, Bolle & Slagroom) met de Schrobbelèrtent. Er is voor ieder wat wils en je kunt makkelijk schakelen tussen de verschillende plekken. Ook is het Piusplein echt dé plek waar je wilt zijn na d’n Opstoet. Samen de middag afsluiten met een broodje kroket of frikandel en een biertje!”

Fiesta Servessa

Piusplein

Stefan Mols: “Carnaval op het Piusplein is voor ons heel bijzonder omdat we met onze band en met de 17 jongens praktisch opgegroeid zijn met carnaval op het Piusplein en Tilburg. Sinds 2000 zijn we de huisband van Café Bolle. We kwamen daar al over de vloer sinds 1993 toen we opgericht zijn. Met name omdat we toen nog studeerde en sommige van ons bij Bolle werkte. Het Piusplein is dus gewoon ons ‘carnavals’ thuis geworden.”

“We zijn ondertussen wat jaartjes ouder, zelfs zo oud dat de studieschuld ondertussen is afbetaald. En er al best veel kleine Fiësta’s geboren zijn. Maar we blijven verbonden aan het Piusplein en het carnaval wat daar gevierd wordt. Ondanks dat carnavals orkesten niet meer zo populair en sexy zijn als 20 jaar geleden. Weten wij zeker dat het carnaval op het Piusplein altijd iets moois zal zijn. Misschien wel de ‘place to be’ waar nog écht carnaval gevierd wordt zoals carnaval bedoeld is. En dat we ons hier nog jaren thuis zullen voelen. Aan ons gaat het niet liggen. Dat carnaval 2019 maar weer een mooi bijzonder feest mag worden!”

Alles over carnaval in Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de leukste evenementen, de beste acties en gekste foto’s van carnaval in Tilburg:

carnaval tilburg