Van Westpoint tot de Oliemeulen, je kunt nu een speelkleed bestellen van Tilburg

Wie heeft er vroeger níet mee gespeeld en hoe leuk is het dat er nu een te koop is van onze eigen stad? Je kunt vanaf nu een speelkleed van Tilburg bestellen! Wij zijn fan, want hoe leuk is het om zo de Schôônste stad van ’t laand te ontdekken?

Op het kleed race je van de Efteling naar Westpoint, van het Willem II Stadion naar de Beekse Bergen en van de kermis, via het kanaal naar de Spoorzone. Roy Verduyn en Guy de Hoog lanceerden als eerst het speelkleed van de stad Rotterdam. En dat was zo succesvol dat er onder de naam City-Play al snel andere steden volgden. Het idee? Spelenderwijs je eigen stad leren kennen. De kleden moeten leerzaam zijn voor kinderen en herkenbaar voor volwassenen.

Iconische plekken en kleine details

Voor elk kleed werken ze samen met lokale bewoners, hierdoor weten ze zeker dat ze de juiste gebouwen, iconische plekken en details te pakken hebben. Zo is ook gedacht aan leuke details als een regenboogvlag, een Van Gogh-schilderij, de Sky Mirror en de kleuren van Kruikenstad. En hoe langer je naar de mat kijkt, hoe meer je ontdekt.

Speelkleed van Tilburg bestellen

Het speelkleed is 160 bij 130 cm groot en kost €49,95. Je kunt het bestellen via de webshop van City-Play. En extra leuk: van elk speelkleed gaat €1,- naar een goed doel, meestal het (kinder)ziekenhuis van de stad. Maar dit kan ook het aankleden van kinderafdelingen in het ziekenhuis zijn.