Van Wijk Installaties & Constructies en Vroegh & Hobbel sluiten aan bij Hoppenbrouwers Techniek

De snelgroeiende technisch dienstverlener Hoppenbrouwers Techniek breidt uit met twee technisch bedrijven en komt hiermee op 18 vestigingen verspreid over het land. Van Wijk Installaties & Constructies uit Goedereede en Vroegh & Hobbel uit Oostvoorne gaan vanaf vandaag verder onder de vlag van Hoppenbrouwers Techniek. Deze integratie sluit naadloos aan op de strategische agenda van de technisch dienstverlener en de ambitie om te groeien naar landelijke dekking.

Henny de Haas, algemeen directeur Hoppenbrouwers Techniek: “Met de aansluiting van beide bedrijven breiden we onze aanwezigheid in de regio Zuid-Holland verder uit. Hierdoor kunnen we klanten in deze regio optimaal bedienen en beperken we de reisafstand van onze medewerkers. We vinden het belangrijk om zowel voor klanten als medewerkers lokaal geworteld te zijn. Zo kunnen we groeien en toch dichtbij blijven; een mooie aanvulling voor ons bedrijf. Er staat een sterk en enthousiast team klaar. Uiteraard wordt de integratie zorgvuldig en met aandacht voor alle betrokkenen doorlopen zodat medewerkers zich snel thuis zullen voelen.”

Bundeling van krachten

Van Wijk Installaties en Constructies B.V. is een familiebedrijf dat sinds 1900 bestaat. Het is gespecialiseerd in installatiewerkzaamheden, constructies en duurzame energie in de luxe villabouw, nieuwbouw en renovatie projecten. De werkzaamheden lopen uiteen van het installeren en onderhouden van cv’s, warmtepomp installaties tot zonne-energie systemen, rioleringen en sanitair. In 2018 is het installatiebedrijf Vroegh & Hobbel in Oostvoorne aangesloten bij Van Wijk. De bedrijven hebben een gezamenlijke omzet van 11 miljoen en een personeelsbestand van 50 vaste medewerkers. Martin van Wijk, eigenaar en directeur: “Van Wijk Installaties & Constructies en Vroegh & Hobbel zijn klaar voor de volgende fase. De vraag neemt toe om een compleet dienstenpakket aan te bieden. We hebben daarom aansluiting gezocht bij een landelijk opererend installatiebedrijf met alle technische disciplines onder één dak. We kunnen nu naast werktuigbouwkunde ook elektrotechniek aanbieden. Bovendien helpt deze stap om verder te kunnen professionaliseren en digitaliseren om groei en de toekomst van onze medewerkers en ons bedrijf te kunnen waarborgen. We zijn ervan overtuigd dat wij onze klanten door deze bundeling van krachten nog beter van dienst kunnen zijn. Wij zijn verheugd met deze ontwikkeling!”

Groeiambitie naar landelijke dekking

De technieksector verandert momenteel in sneltreinvaart. Er vinden veel overnames plaats door installatiebedrijven die zijn gericht op verbreding van de portefeuille (product-, service en kennisaanbod) met als doel om een bredere basis te creëren voor de rol van ‘system integrator’. Dit betekent dat technische dienstverleners verschillende systemen kunnen ontwerpen, onderhouden en integreren. Hoppenbrouwers zet in de rol van ‘system integrator’ al een tijdje de toon. Het bedrijf neemt regelmatig andere installateurs over om de portefeuille aan disciplines uit te breiden en bovendien landelijke dekking te krijgen. Het bedrijf is ambitieus in expansie en wil van 1500 medewerkers groeien naar 2500 medewerkers, verspreid over 25 vestigingen in heel Nederland.

Over Hoppenbrouwers Techniek

Hoppenbrouwers Techniek begon ruim 100 jaar geleden als eenmanszaak in Brabant en is inmiddels uitgegroeid tot een modern technisch dienstverlener met het Predicaat Koninklijk. Het bedrijf is de technisch dienstverlener die van A tot Z ontzorgt. Vanuit haar 18 vestigingen in heel Nederland ontwerpt, installeert en onderhoudt Hoppenbrouwers elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties voor bedrijfsleven, industrie, zorginstellingen, scholen en particulieren. Eén van de grootste succesfactoren zijn de medewerkers; zij staan altijd op één. Zij krijgen volop kansen om zich op uiteenlopende gebieden te ontwikkelen en er is veel aandacht voor werkplezier. Tenslotte zorgen tevreden medewerkers voor tevreden klanten.

Kijk voor meer informatie op de website.