Nieuws

zwembaden
Let op! Dit artikel is al 439 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Vanaf maandag weer zwemlessen, banenzwemmen en Aqua-Fitness in de Tilburgse zwembaden

Vanaf maandag 18 mei gaan de zwembaden in Tilburg deels weer open. De Tilburgse zwembaden gaan stapsgewijs terug naar de reguliere programmering. Openstelling van de baden gebeurt met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM en het protocol van de Zwembadbranche.

Zo is het onder andere uitsluitend mogelijk om losse kaartjes online te kopen voor vaste tijdsblokken.

Aanpassingen rondom zwemactiviteiten

Er wordt gestart met drie activiteiten in de zwembaden, namelijk zwemles ABC voor kinderen, banenzwemmen en Aqua-Fitness lessen. Deze activiteiten zijn te organiseren volgens de richtlijnen van het RIVM en de Zwembadbranche. Zo kan bij deze activiteiten de anderhalve meter afstand worden bewaakt. Alle overige activiteiten, zoals het baby-peuterzwemmen en Aqua-Vitaal, worden nu nog niet opgestart.

Er wordt een maximum aantal bezoekers per activiteit toegelaten en er zit ruimte tussen verschillende tijdsblokken. Alle bezoekers dienen thuis badkleding aan te trekken en (vooraf en na afloop) thuis te douchen. De ‘overkleding’ dien je in een zelf meegenomen tas neer te zetten op een aangewezen plek. De kluisjes kunnen niet worden gebruikt; laat daarom waardevolle spullen thuis.

Na het zwemmen is er de mogelijkheid om in de kleedruimtes om te kleden. Ga thuis naar de wc zodat er zo min mogelijk gebruikt wordt gemaakt van het toilet in de accommodaties. Dit kan alleen bij hoge uitzondering. De routing in alle gebouwen is duidelijk aangegeven. Bij de Aqua-Fitness lessen en het banenzwemmen wordt niet met materialen gezwommen.

Online verkoop

De programmering is zojuist gepubliceerd op deze website. Het is vanaf nu ook mogelijk om kaartjes te kopen. Het is uitsluitend mogelijk om vooraf online kaarten te kopen voor een activiteit op een vast tijdsblok. Dit betekent dat (SoZa)badenkaarten en (SoZa)abonnementen voorlopig nog niet geldig zijn. De geldigheid van deze kaarten wordt verlengd. Ook bezoekers met een sportabonnement van de universiteit of de gympass dienen online een kaartje te kopen. Bezoekers kunnen maximaal één kaartje per persoon online kopen. Het is mogelijk om maximaal één week vooraf een kaartje voor een bepaalde activiteit te kopen.

Adviezen RIVM

Het RIVM adviseert om thuis te blijven bij verkoudheid, hoesten of koorts. Het Sportbedrijf Tilburg volgt de adviezen van het RIVM op. Mocht bovenstaande voor jou of je kind het geval zijn, kom dan niet naar de zwembaden. Voor zowel bezoekers als medewerkers gelden bij opening de huidige hygiëne maatregelen:

  • Was regelmatig je handen
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
  • Gebruik papieren zakdoekjes;
  • Schud geen handen;
  • Houd 1,5 meter afstand;
  • Volg de route aanduiding;
  • Volg de aanwijzingen op van het personeel;

Meer informatie

De programmering zal voorlopig twee weken gelden, tot zaterdag 30 mei. Dan wordt opnieuw bekeken wat de mogelijkheden zijn. Houd voor verdere actuele berichtgeving de website en de social media kanalen in de gaten.

Reageer op dit bericht