Vanavond: Jong Brabant – Willem II

‘Gemotiveerd, maar wel met een zeker realisme.’ Trainer Boy van de Bogaard is duidelijk als hem gevraagd wordt wat hij van de oefenwedstrijd tegen Willem II verwacht. ‘Ik ken de uitslagen van de voorgaande duels tegen de Tricolores. We gaan proberen een doelpuntje te maken en zullen als het even kan aanvallend spelen. Dat zal al lastig genoeg zijn.

Voor mijn elftal is deze wedstrijd een mooie gelegenheid de kater van het afgelopen seizoen weg te spoelen. We zijn naar de vierde klasse Zuid gedegradeerd en dat was een uiterst grote teleurstelling. In de wedstrijd tegen Willem II kunnen we vrij uit voetballen en op die manier het plezier in het voetballen weer terugkrijgen.’

Bijzonder duel

Ook voor Boy van de Bogaard  is het een bijzonder duel. Hij geeft na de wedstrijd het stokje over aan een nieuwe trainer. ‘Ik kan in ieder geval straks zeggen dat ik zonder de vereiste diploma’s op eredivisieniveau heb gecoacht.’ Natuurlijk neemt hij en zijn team de wedstrijd serieus. De motivatie is er, evenals het realisme. Jong Brabant – sinds 23 juni in training – gebruikt net als Willem II de wedstrijd om alle selectiespelers te testen.

Verschillende spelers uit de selectie van Boy van de Bogaard hebben al eerder een oefenduel tegen de Tricolores gespeeld. Voor die groep is de spanning wat minder groot dan voor de spelers die voor het eerst tegen het “grote” Willem II gaan spelen. Dat geldt zeker ook voor keeper Martijn Luijbregts. Ogenschijnlijk onbevangen, maar toch ook wel gespannen. Spelen tegen zijn favoriete club. De banden met Willem II zijn sterk. Hij hoopt natuurlijk een wereldpartij te spelen, maar beseft tevens dat de kans groot is dat hij behoorlijk wat doelpunten om de oren krijgt.

Nieuwe gezichten

Voor de Willem II spelers is dit oefenpotje  zeker geen gezellig tussendoortje. Zij zullen de technische staf onder leiding van Jurgen Streppel moeten overtuigen dat ze een basisplaats verdienen in het komende seizoen. Dat geldt sowieso voor de nieuwelingen in de selectie. Bezoekers van het duel kunnen derhalve een interessante wedstrijd verwachten en kennismaken met een aantal nieuwe gezichten in de selectie van Willem II.

Boy van de Bogaard en zijn team zullen er alles aan doen om er een aantrekkelijk duel van te maken. ’We gaan ons zeker niet ingraven in het eigen strafschopgebied, maar er is natuurlijk wel een verschil in voetbalkwaliteit. Gemotiveerd om er iets van te maken zijn we zeker.’

De wedstrijd wordt op vanavond gespeeld op het vrijwel nieuwe kunstgras van Jong Brabant aan de Berkelseweg in Berkel-Enschot. Aanvang 19.00 uur. Een kaartje kost €5,-. Kinderen t/m 12 jaar en mensen boven de 65 jaar betalen €2,-.