Vandaag bouwen – morgen wonen

Vandaag de sleutel, morgen wonen, dat kan vanaf 1 mei ook in Rijen. In de wijk “de Vliegende Vennen” worden, aan de Anna Blamanstraat, 21 energienotaloze “MorgenWoningen” gebouwd.

Project MorgenWonen 

MorgenWonen is dé nieuwe standaard in ontwikkelen en bouwen. Binnen één dag wordt een woning in elkaar gezet. Van een leeg stuk grond naar een volledige woning, VolkerWessels maakt het waar. Na de Lourdeskade in Tilburg wordt in Rijen het tweede “MorgenWonen” project in Brabant gebouwd.

Ontwikkelingen 

Net als in de auto-industrie wordt er ontwikkeld en gebouwd vanuit een industrieel platform. Door gebruik te maken van slimme uitwisselbare platformelementen kan er ongekend snel gebouwd worden en hebben de woningen een zeer hoog kwaliteitsniveau.

Inrichting 

Voor de volledige afwerking en inrichting van de woning zijn slechts twee extra weken nodig. Zodra de sleutel in ontvangst wordt genomen kan dus al begonnen worden met verhuizen. Aan alles is gedacht: de woning wordt opgeleverd inclusief stoffering, bekleding van de trap en geschilderde muren. Verder beschikt de woning over een compleet ingerichte badkamer en een luxe keuken.

Energiebesparend

Om een energienotaloze woning te kunnen realiseren worden de woningen gebouwd met energiebesparende maatregelen. Zo is het dak aan de zuidzijde bekleed met zonnepanelen waarmee eigen energie wordt opwekt. De warmtepomp verwarmt de woning en zorgt voor warmwater om te douchen. Door een slim systeem gaat er geen energie verloren aan het verwarmen van overtollige lucht. Door al deze maatregelen hebben bewoners bij energiebewust gebruik geen energiekosten.

Informatie

De woningen zijn te huur vanaf € 975 per maand. Alle Informatie over deze huurwoningen is te verkrijgen via Kin Makelaars.

Op 2 maart aanstaande gaan ze de bouw van dit uitzonderlijke project vieren. Wethouder Willem Starreveld zal de eerste officiële handeling verrichten. 1 mei zijn de woningen klaar voor verhuur. Meer informatie over het project vindt je op www.kinmakelaars.nl