Vastgoedeigenaren spreken vertrouwen in Tilburgse binnenstad uit

Kernwinkelgebied Tilburg

In de binnenstad van Tilburg zijn de commerciële vastgoedeigenaren sinds 2018 verenigd in een Bedrijven Investeringszone (BIZ). Binnen deze groep wordt actief samengewerkt aan verschillende thema’s voor een aantrekkelijke en gevarieerde binnenstad, zoals de reisbeleving, evenementen, gastvrijheid en een schone stad. Dit jaar liep de eerste termijn van drie jaar af en daarom werd de afgelopen maand gestemd over verlenging. In de afgelopen maand konden vastgoedeigenaren uit het kernwinkelgebied hun stem uitbrengen. Maandag 8 maart zijn de stemmen door de notaris geteld en is 79% van de stemmers voor de verlenging van de BIZ voor de komende vijf jaar.

Fotografie: Jules van Iperen

Toekomst vol vertrouwen

Het hoge percentage van de stemmers is een positief bericht in deze onzekere coronatijd. “Deze uitslag heeft een blijk van vertrouwen van de vastgoedeigenaren in de Tilburgse binnenstad. Het vertrouwen om goed uit deze crisis te komen en klaar te staan voor het toekomstbestendig maken van de binnenstad”, aldus Margreet Rijnsburger, voorzitter van de BIZ kernwinkelgebied Tilburg. “In een tijd dat ook de vastgoedeigenaren zelf onder druk staan, vanwege de impact van corona op huuropbrengsten, is dat heel bijzonder te noemen”.

Over BIZ Tilburg

Binnen het kernwinkelgebied in Tilburg hebben de vastgoedeigenaren ervoor gekozen om gezamenlijk te investeren in de kwaliteit en beleving van de omgeving van hun onderneming en/of pand. In Tilburg wordt veel geïnvesteerd, de stad is volop in ontwikkeling. De BIZ werkt hierbij samen met partners uit de binnenstad, zoals Binnenstad Management en het Ondernemersfonds. Het gezamenlijk doel is om de stad aantrekkelijker te maken voor bewoners en bezoekers met daarbij een langere verblijfsduur.