Nieuws

Blonde & De Bef
Let op! Dit artikel is al 130 dagen oud en wellicht niet meer relevant

VDT Advocaten & HalloLex lanceren podcastserie ‘De Blonde & De Bef’

‘Juridisch geneuzel voor ondernemers onder het genot van een biertje’, dat is het motto van de nieuwe podcastserie genaamd De Blonde & De Bef. Het initiatief komt van VDT Advocaten en HalloLex. Met deze podcast willen VDT en HalloLex per aflevering één hoofdonderwerp aansnijden binnen het Nederlands recht, om dit vervolgens vanuit verschillende perspectieven te belichten in afzonderlijke afleveringen. Dit doen ze door middel van een dialoog tussen een ondernemer en een advocaat. Het doel van de podcast? Het Nederlands recht een stuk toegankelijker maken.

Begrijpelijke taal

De thema’s die aangehaald worden in de podcast worden zo begrijpelijk mogelijk gemaakt, doordat er gesproken wordt in behapbaar Nederlands en praktische toelichtingen worden gegeven. Elke podcast bespreken de host en zijn gast naast enkele actualiteiten één hoofdonderwerp. Het eerste hoofdonderwerp is de AVG, ook wel de Algemene Verordening Gegevensbescherming. In de eerste aflevering – die nu te beluisteren is – geven Bas van der Werf (HalloLex) en Leonard Bijlsma (VDT Advocaten) in tien minuten een eerste introductie in de AVG. Wat houdt de wet in, wanneer is het van toepassing en wanneer moet je zeker aan deze wet denken? Pak er een drankje bij en luister naar de kenners in deze Tilburgse podcast.

Tweewekelijkse podcast

De podcast komt tweewekelijks uit en is te beluisteren via Apple Podcasts, Spotify en Overcast. Maar ook direct via de website van De Blonde & De Bef. Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van deze podcastserie? Volg ze dan op Instagram.