Veel variaties in wereldse line-up van Festival Mundial

Festival Mundial

Woestijnrockband Tinaiwen uit Noord-Mali, de stoere Marokkaanse Hindi Zahra, elektronische rock- en dubstepband Modestep en de moderne reggae van Christopher Martin zijn vier van de negentien nieuwe namen die aan de line-up van Festival Mundial zijn toegevoegd.

Ook het Rotterdamse rapcollectief Broederliefde komt naar Tilburg. Ooit ging het in de vriendengroep alleen om gezelligheid, eenheid en voetbal, maar toen een van hen begon te rappen kon de rest natuurlijk niet achterblijven.

En nog veel meer..

Bixiga 70 is een tienkoppig brass-gezelschap uit Sao Paulo, die individueel allemaal hun invloed hebben op de muziek. Ze hebben net een killer-tour achter de rug en met hun derde album laten ze zien dat ze bij de top van de wereld horen.

De Zuid-Afrikaanse rapper Jack Parow, mét pornoster & lange pet, komt met zijn vette beats een feestje bouwen. Hij begon ooit bij Die Antwoord en de Kraaien, maar scoorde in 2010 solo een hit met Cooler As Ekke.

Hanggai, een Chinese band met Mongoolse roots, heeft op bijna alle continenten gespeeld en daar vele harten gestolen. In eigen land zijn ze al razend populair! Musicus Oleg Fateev en reisjournalist Jelle Brandt Corstius nemen je mee op een winterreis door Rusland. Corstius vertelt over zijn reis door Rusland en wordt muzikaal begeleid door Fateev op een bayan.

Maar dat is nog niet alles! Ook Ronnie Flex, La Dame Blanche, A-WA, De Nachtdienst, Joe Driscoll & Sekou Kouyate, Chico Correa, Esta PolyEsta, RedRed, Bitori en Analog Africa – Samy Ben Redjeb zijn te bewonderen in de Tilburgse Spoorzone op 25 & 26 juni.

Info & tickets

Nog tot en met 15 april zijn de Festival Mundial weekendkaarten inclusief toegang tot het unieke verrassingsoptreden te koop. De weekendkaarten kosten €37.50, dagkaarten kosten €27.50. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen. Lees meer info & tickets.

In samenwerking met de NS lanceert Festival Mundial dit jaar het Festival Mundial-retour: reizigers kunnen met 20% korting een retourtje van en naar Tilburg kopen.