Veelgestelde vraag: is de fietsenstalling op de Heuvel alweer open?

fietsenstalling heuvel

Het is op dit moment een veelgestelde vraag. Via Facebook, Instagram, onze mailbox en via de redactietelefoon. Is de Fietsenstalling Heuvel nu al geopend? Tijd voor wat opheldering: want ja, de fietsenkelder is weer open! 

De verbouwing van de fietsenkelder ging 27 mei van start en duurde tot aan de Tilburgse Kermis. Na het vertrek van de kermis vorige week is de fietsenkelder dan ook weer helemaal up and running. Dat de opening nog niet helemaal duidelijk was, bleek afgelopen weekend bij de fietsenkelder op het Pieter Vreedeplein: daar was het volgens de medewerkers van de fietsenstalling opvallend druk.

Dit is er verbouwd

De fietsenstalling op de Heuvel (of nou ja, onder de Tilburgse Heuvel), ging twee maanden dicht vanwege een renovatie. De rolpaden zijn vernieuwd, er staan nieuwe fietsenrekken, de kelder kreeg een nieuwe lik verf en er werd duurzame led-verlichting geïnstalleerd. Jaarlijks stallen zo’n 600.000 binnenstadbezoekers hun fiets in de kelder. Fijn dat de meest gebruikte fietsenkelder dus vernieuwd heropend is!

fietsenkelder heuvel

Praktische info

En dat nog wat handige info voor gebruik van de fietsenkelder. De stalling is nog altijd gratis en bromfietsen zijn niet toegestaan. Verder kunnen e-bikes worden opgeladen (net als in de fietsenstalling op het Pieter Vreedeplein) en er zijn gratis fietspompen beschikbaar. Misschien was dit ook nog nieuw voor je: in alle fietsenstallingen in de binnenstad kun je een buggy lenen als je je fiets hebt geparkeerd. En dan nog de openingstijden:

  • maandag: 07.30 – 04.30 uur
  • dinsdag: 07.30 – 04.30 uur
  • woensdag: 07.30 – 04.30 uur
  • van donderdag 07.30 tot maandag 04.30 uur geopend (non-stop)