Veelgestelde vragen over de Piushaven: De Ferry, bouw Fabriekskwartier en nieuwe zaken

Fabriekskwartier

Als redactie van Tilburg.com krijgen we regelmatig vragen over de stad. Over openingstijden, evenementen, nieuwe winkels, horecazaken en meer. Natúúrlijk geven we jullie maar al te graag antwoord op alle vragen over Tilburg, maar waarom zouden we de meest gestelde vragen niet gewoon delen? Deze week: veelgestelde vragen over de Piushaven!

Vorige week gaven we jullie op Instagram een update vanuit de Piushaven. Naar aanleiding hiervan kregen wij een een aantal vragen over andere ontwikkelingen binnen het gebied.

Waar komt De Ferry en wanneer wordt deze verwacht?

Er wordt al ontzettend lang gesproken over een pontje in de Piushaven: over de naam van het pontje, de locatie van het pontje en wanneer het pontje nou eindelijk wordt gerealiseerd. Twee van de drie vragen zijn inmiddels beantwoord. De naam De Ferry bleek eind 2018 het populairst en ook de locatie werd door de gemeente bepaald: in het verlengde van de Veluwestraat. Over de aanleg van het pontje kan de gemeente het volgende vertellen: Op vrijdag 22 maart beginnen de voorbereidende werkzaamheden en op maandag 25 maart begint dan toch écht de aanleg. Wanneer we De Ferry allemaal kunnen gaan gebruiken is nog niet precies bekend. De gemeente hoop dat dit half april wordt.

Wanneer begint de bouw van het Fabriekskwartier?

Het Fabriekskwartier is de naam van het nieuwe bouwproject aan de zuidoever van de Piushaven. Begin 2018 werd het project aangekondigd en sindsdien is er weinig concrete informatie beschikbaar. Gebiedsontwikkelaar Triborgh laat weten dat er achter de schermen wel degelijk grote stappen worden gezet. Helaas is de startdatum van de bouw nog steeds erg onzeker, hiervoor is Triborgh nog altijd afhankelijk van andere partijen. Wat ze wel laten weten is dat de bouw zeker niet meer in 2019 gaat starten, maar mogelijk de verkoop van de woningen wel.

Wil je de ontwikkelingen rond het Fabriekskwartier nauwlettend in de gaten houden? Schrijf je dan in de voor de nieuwsbrief en hou de website van Fabriekskwartier goed in de gaten.

Welke nieuwe plekken openen binnenkort in de Piushaven?

Er zijn veel ontwikkelingen in de Piushaven, met name op het gebied van horeca. Afgelopen weekend was Club Jolie (voormalig Doncurado) voor het eerst open. Ook JAXX Marina Tilburg opent op 16 maart voor het eerst haar deuren: een nieuw restaurant in Mediterraanse sferen, waar je zowel voor lunch, diner en borrel terecht kunt.

Andere nieuwkomers zijn: Boot013 (ook wel bekend als de oude kappersboot) en de nieuwe bierboot (voormalig Albatros) van Stadsbrouwerij 013. De opening van Boot013 staat gepland voor april en de bierboot wordt momenteel al ingezet voor besloten feesten en rondleidingen. Stadsbrouwerij hoopt deze zomer ook lunch en diner te kunnen verzorgen op de boot.

FAQ Tilburg

Heb jij nog prangende vragen over een onderwerp in Tilburg? Vraag jij je al tijden iets af? Laat het ons dan weten, wij zoeken het graag voor je uit en zetten de meest gestelde vragen voor je op een rij.