Veertig elektrakasten in de binnenstad krijgen dit najaar historisch karakter

Wie regelmatig door de Tilburgse binnenstad loopt, ziet waarschijnlijk vaak een besmeurde of beplakte elektrakast in het straatbeeld. Een doorn in het oog van winkelend publiek en ondernemers in het centrum. Daarom gaat gemeente Tilburg in samenwerking met Ondernemersfonds Binnenstad en Marketing Tilburg de strijd aan met deze plekken.

Op de elektrakasten worden in de toekomst afbeeldingen van historische of memorabele gebeurtenissen in de stad geplaatst. Dit kan bijvoorbeeld de huldiging van Willem II op de Heuvel zijn of een prachtige afbeelding van broodpater Poels. De gemeente wil zo min mogelijk zelf bepalen welke afbeeldingen het straatbeeld gaan verrijken en heeft daarom jullie hulp nodig. In totaal worden er zo’n veertig kasten aangepakt.

Jouw idee op een elektrakast?

De gemeente is erg benieuwd welke memorabele Tilburgse momenten zeker niet in het straatbeeld mogen ontbreken. Heb jij suggesties en/of gave afbeeldingen? Laat het weten in de reactie of mail naar info@ondernemersfonds.nu. Eind augustus wordt bepaald welke beelden en momenten worden geplaatst op de elektrakasten.

Het aankleden van de elektrakasten begint in het najaar en moet halverwege november zijn afgerond. Dan wordt ook de feestverlichting in de binnenstad aangebracht.

Veertig kasten aangepakt

Het zou mooi zijn als de beelden die worden aangebracht op de kasten, passen bij de bestemming. Er worden kasten geplaatst in de Noordstraat, Stationstraat, Willem II straat, Tuinstraat, Nieuwlandstraat, Heuvelstraat, Pieter Vreedeplein, Heuvelring, Korte Heuvel, Piusplein, Paleisring en Koningsplein.