Veertig recepten van Tilburgse chef-koks gebundeld in een kookboek: ‘Kok in Lockdown’ nu te pre-orderen

kok in lockdown

De horeca moest helaas in oktober de deuren sluiten. Maar horecaondernemer Rien van Linschoten bedacht een plan: een Tilburgs kookboek maken, samen met chefs en andere vakmensen uit de stad. De koks kunnen momenteel hun passie helaas niet uitoefenen en met dit boek wil Rien ze een hart onder de riem steken. Het project resulteerde in een waar Tilburgs kookboek. Het kookboek is vanaf nu te pre-orderen. Lees snel verder. 

Kok in Lockdown

Het Tilburgs kookboek ‘Kok in Lockdown’ wordt een koekboek met veertig recepten die kenmerkend zijn voor de chefs die worden uitgelicht. Dit zijn allen chefs die werkzaam zijn in de Tilburgse horeca. Rien vult zelf aan: “Buiten dat het kookboek recepten bundelt, is het ook een mooie afspiegeling van de periode van de tweede lockdown. Naast recepten is er namelijk ook plaats voor ontroerende en inspirerende portretten over de chefs.” De portretten die in beeld gebracht zijn door vijf topfotografen gemaakt. Namelijk Frans LaHaye, Roos Pierson, Tommy de Lange, Ron Tetteroo en Jostijn Ligtvoet.

Kriskras door Tilburg

Voor de interviews gingen Rien en Annemarie van Café Berlijn en Dwars Hotdogbar aan de Korvelseweg naar de Bossen bij De Auberge, weer terug via Hofstede de Blaak naar Armhoef voor een bezoek aan Te Koop in Tilburg om nog wat verder weg het Trappistenklooster te bezoeken. De veelzijdigheid is volgens Annemieke juist de kracht van het boek. Want hoe verschillend zaken zoals NØIR, Slagroom, Waanzinnig en Monarh ook zijn, ze hebben allemaal iets gemeenschappelijks: de liefde voor hun vak. De genoemde zaken zijn nog maar een klein deel van het geheel, op de website vind je de lijst met alle deelnemers.

Pre-order

Er wordt hard gewerkt ervoor te zorgen dat het boek zo snel mogelijk verkrijgbaar is. Het doel is dat het boek in maart af is. Om het wachten nog wat te verzachten, kun je nu alvast het boek als pre-order bestellen. Ben je van plan om dat deze maand nog te doen, dan krijg je als dank een korting op je bestelling. Gebruik daarvoor deze code: WICI95O7C9X9.

Steun je favoriete Tilburgse kok

De opbrengst gaat naar een goed doel: een weeshuis dat door de vader van Rien jaren geleden is opgezet in Nepal. Daar is de nood door de gevolgen van Corona heel hoog. Voor veel chefs was dit dan ook de reden om mee te doen. Maar Rien wil ook wat doen voor de Tilburgse chefs. Als je het boek via de site koopt, mag je jouw favoriete kok óf restaurant benoemen. De kok met het hoogste aantal stemmen, krijgt een toffe verrassing. Wat is dat dan? “Dat houd ik nog even geheim,” lacht Rien. “Maar het is een prijs die door elke kok gewaardeerd zal worden.”

Verhalen uit de horeca

Het lijkt erop dat we voorlopig geen versoepeling hoeven te verwachten. De komende tijd brengt Rien nog een bezoek aan de deelnemende zaken. Om te zien hoe het nu gaat, maar ook om te horen wat ze meemaken. Alle leuke, gekke of misschien wel schrijnende anekdotes die ontstaan door het afhalen en bezorgen deelt hij op Facebook en Instagram. Dit is tof om te lezen en om op te reageren. Op deze manier kunnen we chefs en restaurants een hart onder de riem steken, tot zij eindelijk weer open mogen.

Meer informatie

Ben jij enthousiast geworden? Bekijk dan de website voor meer informatie.