Veilig, persoonlijk en privacy-gericht internet met 20ste Rabo Starter van het Kwartaal Jibia

jibia

Met hun missie om alle internetgebruikers een veilig, transparant internet te bieden waarbij privacy centraal staat sleepte Jibia de titel 20steRabo Starter van het Kwartaal in de wacht. Jibia heeft de oplossing in handen om het vertrouwensissue van de internetgebruiker richting bedrijven op te lossen. 

 Van onwetendheid en geen vertrouwen naar controle en inzicht

Ondernemers Alex Smith, Florentijn Knol en Stijn Valkenburg vormen samen het brein achter Jibia. Met nog drie slimme koppen ontworpen ze een dashboard om als consument grip te hebben op de data die je verspreid. Zo is het een oplossing voor de online privacy van de consument, terwijl je als consument tegelijkertijd invloed hebt op de personalisatie van webshops gericht op jouw behoeftes en wensen. Met het doorgeven van deze geanonimiseerde data kan de consument zelfs geld verdienen. De websites vergoeden dus eigenlijk de voorkeuren die je zelf prijs wilt geven.

Meer tevreden klanten en een verhoogde conversie

Een super oplossing voor de consument zou je zeggen, maar wat heeft een webshop/bedrijf dan aan dit dashboard? “Met name de kleinere webshops zijn niet ingericht om goede data te verzamelen van hun bezoekers” vertelt Stijn. “Jibia maakt de website automatisch persoonlijk voor iedere bezoeker. Doordat de gebruiker de controle heeft zijn er geen privacy-issues en bied je als website de optimale webervaring voor de klant zonder dat je zelf data hoeft bij te houden.”

Vijf nerds en één semi-nerd

Zoals ze zelf zeggen: vijf nerds met een achtergrond in kunstmatige intelligentie en één semi-nerd met de business achtergrond vormen samen het topteam om de internetgebruiker op weg te helpen naar een veilige, transparante en privacy-gerichte online shopervaring. Met recht de eerste Rabo Starter van het Kwartaal van 2019.

Startende ondernemers een extra zetje geven

Vier keer per jaar organiseert Rabobank Tilburg en omstreken de Rabo Starter van het Kwartaal verkiezing. Drie genomineerde starters worden uitgenodigd om hun bedrijf op een originele manier te presenteren. De winnaar ontvangt via lokale media een pr-boost en wordt geholpen met het vergroten van zijn of haar netwerk.