Veranderingen binnenstad sinds dit weekend: terrassen verruimd, Korte Heuvel fietsvrij & cityring 30 km/u

Afgelopen tijd zijn er wat maatregelen getroffen om enerzijds de veiligheid in de binnenstad te verbeteren en anderzijds ervoor te zorgen dat we allemaal kunnen gaan genieten van de versoepelende maatregelen omtrent corona. Sinds afgelopen weekend zijn deze veranderingen dan ook voor iedereen merkbaar. Wij zetten de grootste veranderingen voor je op een rijtje.

Let op: niet alle maatregelen zijn permanent. Alle maatregelen die de gemeente neemt voor de anderhalvemetersamenleving zijn tijdelijk en kunnen steeds worden aangepast. Er wordt voortdurend gemonitord en afgestemd met partijen zoals het BinnenstadsMangement Tilburg, de hulpdiensten en busvervoerder Arriva. Als de situatie erom vraagt, kan de gemeente extra maatregelen nemen of wegnemen.

Horeca open

Zoals je waarschijnlijk wel weet, mag de horeca sinds 1 juni weer open. Binnen mogen ze maximaal 30 gasten ontvangen mits de anderhalve meter maatregel in acht kan worden gehouden. Ook is reservering noodzakelijk. Wil jij komende tijd dus uiteten? Vergeet niet te reserveren bij je favoriete zaak.

Terrassen open en verruimd

Wel zo lekker met dit fijne weer: de terrassen zijn weer open. Ook is er een aantal terrassen flink verruimd. Zo staat de gehele Heuvel momenteel vol met terras. Ook aan de Heuvelring is een aantal terrassen verruimd. Het is nu bijvoorbeeld mogelijk om recht voor de Heuvelse kerk een lekker drankje te drinken.

Om de horecaondernemers op de Korte Heuvel wat extra ruimte te geven, is het gezellige horecastraatje fietsvrij gemaakt. Dit geeft de ondernemers aan de Korte Heuvel te mogelijkheid om hun terras iets te verruimen. Ook aan de Piushaven is een aantal terrassen verruimd.

Aanpassingen cityring

De terrasverruimingen hebben ook effect op de cityring. Zo maakt het fietsverkeer momenteel gebruik van de rechter rijstrook van de Heuvelring tussen de Heuvel en het Piusplein. Dit betekent dat de cityring op dit gedeelte momenteel enkelbaans is. Ook op de Noordhoekring wordt een gedeelte van de weg enkelbaans.

Om de veiligheid van iedereen te waarborgen, is de maximumsnelheid op deze plekken dan ook verlaagd naar maximaal 30 kilometer per uur.

Gele kruizen op fietspaden

De oplettende Tilburger is het wellicht al opgevallen: op heel veel fietspaden in de binnenstad vind je momenteel grote gele kruizen. Het is verboden om op deze kruizen stil te staan. Met deze kruizen wil de gemeente de anderhalve meter tussen fietsers zoveel mogelijk kunnen waarborgen.