Verbeeten Challenge 2018 overtreft alle verwachtingen

verbeeten challenge

Afgelopen zondag vond de Verbeeten Challenge plaats. Deze vijfde editie overtrof wederom alle verwachtingen. Al voordat de dag begon was het aantal deelnemers via de nieuwe website groot en het gesponsorde bedrag hoger dan ooit. Individueel en in teamverband legden de deelnemers gezamenlijk meer dan 100.000 km af, verdeeld over verschillende sportonderdelen.

Opbrengst

Het doel is om geld in te zamelen voor Verbeeten Fonds en Instituut Verbeeten, met vestigingen in Tilburg, Breda en Den Bosch. Dit jaar wordt het bedrag besteed aan een meer patiëntvriendelijke manier voor bestralen van vrouwen met borstkanker. De voorlopige opbrengst is €76.300,- maar hier zitten extra stortingen en de dagopbrengst van 8 april nog niet bij. Het definitieve bedrag wordt nog bekendgemaakt.

Een grote groep wielrenners deed (een aantal zelfs twee of drie keer!) de ronde van 119 kilometerslang de drie vestigingen. Kortere routes werden vooral door fietsers, mountainbikers, hardlopers, skeeleraars en wandelaars afgelegd. De allerkleinsten deden mee aan de Kids Challenge met mooie prijzen voor het mooist versierde t-shirt.

1509 deelnemers

Voor jong en oud keuze genoeg om zich samen sportief in te zetten tegen kanker. 1509 deelnemers hebben er samen voor gezorgd dat het wederom een unieke dag was vol plezier, emotie, een lach en een traan. Dit jaar werd de Challenge gesteund door diverse ambassadeurs zoals Ivy van den Heuvel, Leo Alkemade, Freek Bartels, Frans Sol en Jan Janssen. Burgemeester Theo Weterings gaf het startsignaal voor de wielrenners en liet zich ’s middags aangenaam verrassen door de fantastische sfeer en energie van alle deelnemers en toeschouwers.

De Verbeeten Challenge wordt volledig belangeloos georganiseerd en dankzij vele sponsoren mogelijk gemaakt. Op 8 april waren zo’n 70 vrijwilligers in de weer om alles in goede banen te leiden. De zonovergoten dag is uiteindelijk vlekkeloos verlopen. In 2018 was de vertrek- en aankomstplaats nog Tilburg, maar voor 2020 wil de Verbeeten Challenge groeien naar een driesteden-evenement, met een start&finish in Tilburg, Breda én Den Bosch. Een echte challenge tussen de drie steden.

Foto’s

Benieuwd naar hoe fanatiek alle deelnemers hebben deelgenomen aan de Verbeeten Challenge? Onze fotograaf Corné Hannink was aanwezig en maakte foto’s. Check hier het fotoboek en kijk hieronder voor een leuke impressie!