Verbeeten Challenge 2019: recordbedrag opgehaald bij sportief evenement tegen kanker

Verbeeten Challenge 2019

Afgelopen zondag vond in Tilburg voor de zesde keer de Verbeeten Challenge plaats. De volledige opbrengst van dat sportieve evenement gaat naar onderzoek gericht op een verbeterde behandeling van vrouwen met borstkanker. Dit jaar konden deelnemers voor het eerst ook vanuit Breda starten. Rond 17:00 uur maakten jeugdambassadeurs Lara en Nash onder luid gejuich het opgehaalde bedrag bekend. De recordopbrengst van € 120.237,13 loopt nog op, want via de website kunnen mensen nog doneren.

Deelnemers

In totaal kwamen 1692 deelnemers sportief in actie tegen kanker. Jong en oud, fietsend, lopend, rennend, bootcampend of skeelerend. De allerkleinsten vermaakten zich op het Kidsplein en sloten de dag af met de Kids Challenge. Deelnemers die het meeste geld ophaalden, werden in het zonnetje gezet. Jessie Honing had het meest ingezameld. Haar team Buitengewoon voerde het sponsorklassement aan. Het wist de teams van Indicia en de Grote Clubactie nipt achter zich te houden. Bram van den Brand was Top Kid. De jonge Tilburger haalde in zijn eentje ruim € 800 op.

Het belang

Ed Rutter is bestuurder van het regionale kankerbehandelcentrum. Hij onderstreept nog eens het belang:  “Instituut Verbeeten doet continu onderzoek naar mogelijkheden om behandelingen patiëntvriendelijker te maken. De opbrengst van de Challenge maakt dit onderzoek mogelijk. Met het gebruik van oppervlaktescanning maken we de bestraling nauwkeuriger en minder belastend voor onze patiënten. We zijn dankbaar voor alle sportieve prestaties van de deelnemers. Ook waarderen we de motivatie en inzet van alle vrijwilligers.”

Betrokken burgemeesters

De burgemeester van Tilburg, Theo Weterings en de burgemeester van Breda, Paul Depla zijn beiden zeer actief betrokken bij de Challenge. Theo gaf om 10 uur het startsein voor de mountainbikers in Tilburg. Hij stapte daarna zelf op de fiets om met zijn vrouw de 35 kilometer te fietsen. Ondertussen schoot Paul de wielrenners voor de 65 kilometer-route in gang in Breda. Op zijn hardloopschoenen, want daarna stond de 10 kilometer voor hem op het programma. Cabaretier en acteur Leo Alkemade trapte 125 kilometer weg voor het goede doel.

Hoofdsponsor van het evenement was dit jaar Nh1816, naast Rabobank en Indicia. Op zondag 5 april 2020 vindt de zevende editie van de Verbeeten Challenge plaats.