Verbeeten Challenge 2020: sportief in actie tegen kanker

verbeeten challenge 2020

Nog een paar maanden en dan start de zevende editie van de Verbeeten Challenge. Deze vindt plaats op zondag 5 april 2020. Zet je samen met vrienden, kennissen, familie of collega’s sportief in tegen kanker. Of je nu jong of oud bent, wilt bootcampen, fietsen, hardlopen, mountainbiken, wandelen of wielrennen: kies jouw challenge en laat je sponsoren! Zo zamelen we geld in voor patiëntvriendelijker behandelmethodes.

En.. snelle beslissers betalen minder. Schrijf jij je voor 1 januari 2020 in? Dan betaal je €15,- in plaats van €17,50,-. Meer informatie vind je hier.

Opbrengst

Alle opbrengsten (bij de vorige challenge ruim €120.000) gaan naar het Verbeeten Fonds. Dat fonds stimuleert onderzoek naar patiëntvriendelijke behandelmethodes door instituut Verbeeten. Dat is het regionaal kankerbehandelcentrum in Tilburg, Breda en Den Bosch.

Hyperarc

Met de opbrengst van de Verbeeten Challenge 2020 kan Instituut Verbeeten starten met het onderzoek naar de Hyperarc. Met deze techniek kan de manier waarop straling afgegeven wordt op een slimmere manier worden berekend. Gevolg: de dosis straling die in het weefsel rondom de tumor terechtkomt, is lager en hierdoor minder schadelijk. De verwachting is dat er zo minder bijwerkingen optreden voor de patiënt.