Verbeeten Challenge gaat door met het Olympiaplein op Stappegoor als nieuwe uitvalsbasis

De Verbeeten Challenge gaat door en is daarmee het eerste grote multi-sportevenement in Tilburg. Zondag 10 april 2022 klinkt vanaf de nieuwe locatie Olympiaplein – Stappegoor het startschot van de langverwachte zevende editie. In 2019 wist het evenement een recordopbrengst van ruim €120.000 euro te realiseren. De organisatie hoopt dat dit jaar te evenaren. Samen Sportief tegen Kanker!

We hebben er twee jaar op moeten wachten, maar het gaat nu dan toch écht gebeuren. Samen sporten om daarmee een zo groot mogelijk bedrag op te halen voor onderzoek naar kanker. Iedereen kan meedoen, jong en oud, er zit altijd wel een challenge bij die jou past. Fietsen, wielrennen, wandelen of hardlopen. Maar ook skeeleren, bootcampen of mountainbiken. En voor kinderen tot 12 jaar zijn er diverse activiteiten op het kidsplein. Inschrijven kan via de vernieuwde website.

De onderdelen hardlopen (5 of 10 km) en wandelen (10 of 30 km) zijn onderdeel van de Tilburg Triple. Doe je mee aan minimaal drie Tilburgse loopevenementen dan ontvang je een unieke glimmende Tilburgse medaille! Je kunt dit aangeven bij je inschrijving.

Ook als toeschouwer ben je zondag 10 april van harte welkom om naar het Olympiaplein te komen. Moedig de deelnemers aan en geniet ondertussen van een hapje en drankje. Vanaf 9:00 uur vinden er diverse activiteiten plaatsen en rond 16:30 uur wordt het eindbedrag op een feestelijke manier bekendgemaakt. Doe mee!

Voor het goede doel

De Verbeeten Challenge is een initiatief van het Verbeeten Fonds. Zij stimuleren onderzoek naar patiëntvriendelijke behandelingen van kanker. Dit jaar gaat de volledige opbrengst van de Verbeeten Challenge Tilburg naar het Hyperarc-onderzoek door het Instituut Verbeeten. Als eerste instituut in Nederland wil Instituut Verbeeten een nieuwe behandelmethode aanbieden die de gevolgen van de bestraling vermindert. Bij sommige patiënten worden tijdens een bestralingstraject meerdere tumoren in het hoofd bestraald. Een deel van de patiënten kan hierdoor na verloop van tijd last krijgen van bijwerkingen zoals geheugenproblemen. Patiënten merken bijvoorbeeld dat het concentratievermogen afneemt en dat het korte termijn geheugen niet meer wordt wat het geweest is.

Met de Hyperarc techniek kan de manier waarop de bestraling wordt afgegeven op een slimmere manier berekend worden zodat de tumoren vanuit meerdere – door de computer bepaalde – richtingen bestraald worden. Het gevolg: de dosis straling die in het weefsel rondom de tumor terechtkomt is lager en hierdoor minder schadelijk.

Meer informatie en inschrijven

Wil je meer informatie of jezelf inschrijven? Dat kan via de website.