Verbeeten Challenge: samen strijden tegen kanker

Wie in teamverband wil strijden tegen kanker, kan zich inschrijven voor de Verbeeten Challenge: 1000 in 1 dag. Op zaterdag 11 april 2015 vindt de tweede editie van dit unieke teamevenement plaats. De uitdaging is om gezamenlijk 1000 kilometer in 1 dag af te leggen. Daarbij mag ieder teamlid zelf bepalen aan welk onderdeel hij meedoet; de individuele afstanden dienen bij elkaar opgeteld 1000 kilometer te zijn.

De opbrengst van het evenement gaat naar Verbeeten Fonds en Instituut Verbeeten, dat het volledig zal besteden aan betere behandelmethodes tegen kanker. Ook dit jaar is prostaatkanker het speerpunt: de organisatie hoopt een significant bedrag in te zamelen voor het Prostaat-MRI-project, waarin het gebruik van de MRI bij de bestraling van prostaatkanker wordt onderzocht.

De afstanden variëren van 1500 meter tot 200 kilometer, deelnemen kan op onder andere (wielren)fietsen, (trim)schoenen of skeelers. Alle routes beginnen bij Instituut Verbeeten in Tilburg. De grootste ronde gaat langs de andere twee vestigingen van Verbeeten in Den Bosch en Breda. De kleinste ronde is de FunChallenge, rondom Instituut Verbeeten in Tilburg. Kinderen (en volwassen kinderen) kunnen hier in een bonte stoet ook een steentje bijdragen.

De Verbeeten Challenge is een initiatief van ondernemende Tilburgers die
Instituut Verbeeten een warm hart toedragen. Aschwin Geerts, voorzitter van de stichting: “Verbeeten staat jaarlijks duizenden mensen uit onze eigen regio bij in hun strijd tegen kanker. En het instituut initieert onderzoeken die levens kunnen redden. Wij vinden het belangrijk dat het hele gezin, van jong tot oud, een steentje kan bijdragen. En dat al het geld dat we inzamelen, in eigen regio wordt besteed aan betere behandelmethodes. Misschien redden we wel het leven van een buurman, een vriend of familielid.”

Deelname aan de Verbeeten Challenge kost € 15,- per persoon. Iedere euro die men extra ophaalt is welkom. “Vorig jaar zijn er diverse spontane acties op touw gezet”, vertelt Aschwin. “Daardoor hebben we een geweldig mooi bedrag opgehaald, veel meer dan we eigenlijk durfden hopen. Dit jaar gaan we voor meer deelnemers, die hopelijk ook hun best gaan doen om extra geld op te halen. Dat is ons ideaal: een laagdrempelig evenement waar iedereen in de regio aan mee kan doen, en waar een goede sfeer leidt tot grootse daden.”.

Meer info en aanmelden: www.verbeetenchallenge.nl