Nieuws

bij parcours
Let op! Dit artikel is al 852 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Verborgen eetparel: driegangen voor €15,- bij Binnen bij Parcours in Tilburg Zuid

Regelmatig krijgen we als redactie vragen over leuke plekjes om te eten in de stad. Nou, we hebben weer zo’n verborgen parel gevonden: schoolrestaurant Binnen bij Parcours in Tilburg Zuid. Elke dinsdag kun je hier genieten van een driegangendiner voor €15, geserveerd door leerlingen van de school.

Als je binnenkomt, verbaas je jezelf echt over de uitstraling van de zaak. Het interieur is warm en strak tegelijk en zou niet misstaan in de Piushaven of Spoorzone. Je kunt het vergelijken met een mix tussen bijvoorbeeld ’t Taphuys, Rak en RAW. Extra leuk: een heleboel elementen uit de zaak zijn gemaakt door leerlingen van de school. Denk bijvoorbeeld aan de rekken boven de tafels, bloemstukken in de zaak en aankleding aan de wanden.

Niet alleen de bediening bestaat uit leerlingen, ook in de keuken werken leerlingen hard om wekelijks voor maximaal veertig gasten een driegangendiner te bereiden. Waar mogelijk met verse producten uit eigen moestuin.

Foodblog: heerlijk avondje met lekker eten

Enfin, ook wij zijn bij ‘Binnen bij Parcours’ gaan genieten van een avondje dineren met collega’s. We werden vriendelijk ontvangen door een jongeman die onze jassen aannam en kregen direct een drankje aangeboden.

Om de eerste honger te stillen, werden er alvast wat mandjes met vers brood en kruidenboter op tafel gezet. Daarna werd het voorgerecht geserveerd: een surimi cocktail met kalkoen en appel.

Ben niet bang dat je droog komt te staan, want er wordt regelmatig gevraagd of we wat willen drinken. Na een poosje wordt het hoofdgerecht geserveerd. We krijgen een malse varkenshaas met paprikasaus, aardappeltjes, gewokte courgette en verse appelmoes. Ook goed om te vermelden: voor onze vegetarische collega wordt een goed driegangenmenu neergezet. Vooraf serveren ze een pompoensoep en als hoofdgerecht krijgt ze gewokte groente met brie en champignons en daarnaast aardappeltjes met courgette.

Als dessert serveren de leerlingen een rabarberbavarois met slagroom en chocoladesaus, erg lekker. Nadat we natafelen met een kopje koffie en ‘expresso’, gaan we voldaan naar huis.

bij parcours

Zoals eerder gezegd kun je dus iedere dinsdagavond tussen 17:00 – 19:30 uur genieten van een driegangenmenu voor €15,-. Je kunt de menukaart voor dit jaar vinden op de website. Ook goed om te weten: op donderdagen kun je tussen 13:00 – 14:00 uur lunchen.

Over Parcours

Parcours is een school voor leerlingen tussen de twaalf en achttien jaar oud, die extra ondersteuning en begeleiding nodig hebben op het gebied van gedrag en sociaal-emotionele ontwikkeling. Parcours biedt praktijkgericht onderwijs (leerroute arbeid) en vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerweg. Bij Parcours wordt er veel aandacht geschonken aan sociale vaardigheden, burgerschap, leren leren en het ontwikkelen van arbeidscompetenties.

Reageer op dit bericht