Verborgen parel in het Spoorpark: Pop-up T-Huis nog maar anderhalve maand open

pop-up t-huis

Voetjes in het zand, witbiertje in de hand, tosti’tje pulled pork en een fijn muziekje op. Achterin het Spoorpark (of voorin, het is maar hoe je het bekijkt), vind je de pop-up locatie van het T-Huis. Maar over anderhalve maand sluit te pop-up alweer. Tijd voor een update.

“Over anderhalve maand gaan we inderdaad weg. Maar daar komt natuurlijk een fantastische zaak middenin het Spoorpark voor terug. Dat wordt wel totaal iets anders dan dit, maar ik weet zeker dat de Tilburgers hier heel blij mee gaan zijn,” vertelt Dirk de Leeuw van het T-Huis. Enfin; de pop-up locatie dus. Toen bekend werd dat de bouw van het T-Huis niet voor de opening van het park voltooid zou zijn, lieten Dirk en zijn compagnon Lennart hun creatieve breinen goed malen. De uitkomst: een strandtent bij de beachvolleybalclub achterin het park.

Vakantiegevoel in eigen stad

Dirk en Lennart zijn enorm blij met het park en hoe het loopt met de pop-up van het T-Huis. “De stad heeft dit park echt nodig. Moet je kijken; het is nu een doordeweekse middag en ik zie hier nu al ruim honderd mensen in het park chillen. Dat is top!”

Toch denken de mannen dat veel Tilburgers de pop-up locatie van het T-Huis nog niet kennen. “Wij krijgen zoveel goede reacties. De helft van de mensen die hier komen, zien we dezelfde week alweer terug. Meer mensen zouden de weg naar de pop-up moeten weten te vinden. Het is zonde als mensen dit stukje geschiedenis van het Spoorpark straks gemist hebben als het eenmaal weg is.”

En daar hebben de heren helemaal gelijk in. Bij de beachvolleybalclub staat een fantastische strandtent met daarvoor heerlijke loungestoelen, zitzakken, hoge barkrukken en -tafels en lange eetbanken. “Je hebt hier een beetje een vakantiegevoel in eigen stad. En moet je eens kijken; alle verschillende leeftijdscategorieën komen hierheen. Daar liggen twee dames in de zon te slapen, daar zit weer een gezinnetje en daar pakken twee boys rustig een pilsje. Dat vind ik het mooie aan hier.”

t-huis pop-up

Eten, drinken en chillen

Voor degene die balen dat er dit jaar geen stadsstrand (op Beachy na) in Tilburg was; ga eens naar de pop-up van het T-Huis. Je kunt er heerlijk eten, drinken en chillen. “Kijk wat veel mensen niet weten, is dat je hier ook voor een goede prijs kunt eten en drinken. Zo hebben we een daghap voor €7,50. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik kan daar thuis niet van koken,’’ gaat Dirk verder met een knipoog.

En wat hoort er bij een strandtent? Juist, zomers bier. “We hebben hier vijftien witbieren op de bierkaart staan. We hebben ook veel andere speciaalbieren. Dat is ook iets wat veel mensen niet weten.”

En bij een fijne setting hoort natuurlijk een lekker muziekje. “Van vrijdag tot en met zondag wordt er veel op vinyl gedraaid.”

t-huis pop-up

Kiosken

Het T-Huis verzorgt ook de kiosken in het Spoorpark. Dat is er nu eentje bij de ingang, maar worden er met de komst van het nieuwe T-Huis nog meer. Bij de verschillende kiosken kun je ook verschillende speciaalbiertjes en een hapje te eten kopen. Zo zijn de tosti’s er sinds deze maand te koop.

Opening T-Huis

Je kunt dus nog anderhalve maand terecht bij de pop-up locatie van het T-Huis. Daarna gaan ze dicht. Dat is jammer want het past perfect bij de locatie en het sfeertje dat er hangt. “Ik zeg nooit nooit, maar in principe zijn we over anderhalve maand weg.”

De strandtent verdwijnt dan helemaal uit het Spoorpark. Daarvoor komt nieuwbouw terug. “Het wordt hier echt een klein sportdorpje binnen het park. Met personal trainers, fysio en dat soort zaken.”

Maar de mannen zitten niet stil. “Als we weggaan met de pop-up, openen we op korte termijn het T-Huis en daar heb ik echt gigantisch veel zin in. Dat wordt echt de huiskamer van Tilburg.”