Verbouwing BANK15 officieel gestart

BANK15

Het heeft even geduurd maar het voormalige, statige ZLTO-pand aan de spoorlaan wordt op dit moment omgetoverd tot BANK15. Het gaat om een nieuw concept waarbij een real-time en real-life omgeving wordt gebouwd. Met echte mensen, echte technologie, een echte locatie.

Waar je als merk naar hartenlust kunt kijken wat werkt en wat niet. Testen, toetsen, proberen en leren. Een plek waar creativiteit, talent en ondernemerschap centraal staan en het gebouw dé plek wordt voor consumenten, kunstenaars, studenten, merken, retail, food én een heuse bierbrouwer.

Kraftbier

Rob van den Meijdenberg, eigenaar van Kraftbier, gaat op de begane grond aan de slag als eerste stadsbrouwer van Tilburg. Van den Meijdenberg: “Wat veel brouwers doen, is hun bier laten brouwen op een andere locatie. Dat ik hier straks mijn ketels heb staan, betekent dat ik sinds lange tijd weer de eerste brouwer ben in Tilburg met zijn eigen ruimte en dat in zo’n prachtig pand met een fantastische uitstraling. Daar ga ik nog veel plezier aan beleven.”

Nieuwe aanpak

Maar niet alleen de brouwer is te spreken over BANK15, ook Jark Schepens en Alexander de Bonth van Magazijnkwartier hebben veel vertrouwen in het concept BANK15. De Bonth: “Voor BANK15 wordt van ons een totaal nieuwe aanpak verlangd. We kijken met andere ogen naar onze leegstaande locaties waarbij we de behoeften uit de omgeving koppelen aan de mogelijkheden van het pand. Daarbij betrekken we de nieuwe huurders nog veel meer dan voorheen. ”

Veranderingen

Voor het pand wordt opgeleverd moet er nog wel wat worden veranderd. De locatie is klassiek ingedeeld met kantoren die in het concept van BANK15 niet passen, zeker niet met het plan voor een food-experience op de begane grond. Maar dat lijkt allemaal een kwestie van tijd: binnen in het voormalige ZLTO-kantoor wordt al flink puin geruimd en is de slijptol hoorbaar.

Dat er zo’n vaart achter zit is volgens Schepens ook te danken aan de voortvarendheid van de gemeente Tilburg. Schepens: “Ze omarmen het project. Er is op meerdere fronten een fijne samenwerking. Dat is fantastisch en alle lof aan de gemeente”.

Opening BANK15

Naar verwachting gaat BANK15 begin juni open. Drijvende kracht achter het project Jerry Opier verwacht voor de opening ruim de helft van alle ruimtes te hebben gevuld. Opier: “We hebben van Magazijnkwartier  de ruimte gekregen om het concept te bouwen. We nemen dus de tijd om passende huurders  en samenwerkende partners te vinden voor onze nieuwe creative social business BANK15.”