Verbouwing Rabobank door lokale aannemers

Rabobank Tilburg en omstreken verbouwt haar Adviescentrum aan de Spoorlaan 300 in Tilburg. Deze grondige verbouwing wordt uitgevoerd door drie lokale hoofdaannemers. Na een zorgvuldig aanbestedingstraject zijn deze drie partijen als beste uit de bus gekomen. De Rabobank is verheugd dat het drie klanten van de Rabobank zijn. Het past bij de filosofie van de bank om bij voorkeur te werken met lokale partijen. De contracten werden donderdag 15 mei ondertekend.

Lokale (hoofd)aannemers

De verbouwing wordt uitgevoerd door de volgende hoofdaannemers:

  • Bouwkundig aannemer: Heerkens van Bavel uit Tilburg
  • Werktuigbouwkundig installateur: De Bont Klimaattechniek uit Tilburg
  • Elektrotechnisch installateur: Hoppenbrouwers Elektrotechniek uit Udenhout

De bouwkundig aannemer gaat de onderaannemers verder selecteren. Ook hier gaat de voorkeur uit naar lokale klanten, mits deze partijen de juiste prijs/kwaliteit kunnen bieden. Heerkens van Bavel is reeds gestart met de bouwplaats inrichting. Op korte termijn start zij met de sloopactiviteiten, zoals het verwijderen van de gehele schil van het pand.

Verbouwing
De verbouwing neemt circa tien maanden in beslag. Achterstallig onderhoud wordt aangepakt, het pand wordt energiezuinig gemaakt. Na de verbouwing voldoet het pand weer aan de eisen van deze tijd, waar medewerkers werken volgens het concept Het Nieuwe Werken. De Rabobank verblijft gedurende de verbouwing bij Interpolis. Naar verwachting is de verbouwing begin 2015 gereed.

Informatie
Meer informatie over de verbouwing, bijvoorbeeld over de genomen maatregelen om het pand duurzaam te maken, en over de tijdelijke huisvesting staat op www.rabobank.nl/ontmoetingscentrumtilburg.