Verbouwingen winkelcentra in Tilburg

Tilburg is de laatste jaren flink aan het verbouwen. En echt niet alleen in de Tilburgse binnenstad. Zo zijn er meerdere winkelcentra die de laatste jaren een opknapbeurt hebben gekregen. De komende periode staan er nog een paar op de planning. Check hier wat welk winkelcentrum te wachten staat. 

Paletplein

Nu staat er weer een heropening te wachten, op 16 december is het Paletplein aan de beurt. De sloop van de winkelpanden is op 1 juni gestart, en volgens plan kunnen de winkels nog openen voor de jaarwisseling. De grootste verandering van het winkelcentrum is dat de overkapping weg wordt gehaald. Ook komt er een nieuwe vestiging van de Aldi en komen er vier nieuwe winkelpanden. Dit in combinatie met een herindeling van het parkeerterrein moet zorgen voor meer bezoekers en sfeer in het winkelcentrum. De feestelijke heropening staat op 16 december vanaf elf uur ’s morgens. Het straatwerk, plaatsen van lantaarnpalen en de aanleg van de beplanting volgt na de feestdagen.

Toekomstplannen

Naast de opening van het Paletplein staat ook de verbouwing van het Pater van den Elsenplein en de verplaatsing van het winkelcentrum Bernardusplein op het programma. Het laatst genoemde winkelcentrum verplaatst naar de Reitse Hoevenstraat. Dit is het gevolg van de uitbreidingswensen van de Aldi. De supermarkt heeft andere winkeliers gevraagd of ze mee wilden naar een nieuwe locatie en daar waren zij toe bereid. De Emmapassage is naast het Paletplein ook een winkelcentrum waar het dak vanaf gaat. Dit zorgt voor één doorlopende winkelstraat.

Eerder verbouwd

Eerder dit jaar opende het vernieuwde winkelcentrum de Heyhoef in de Reeshof. Naast de Jumbo en de Plus opende er ook een Lidl vestiging die kort geleden nog werd uitgeroepen tot mooiste supermarkt van Nederland. Naast de supermarktketen kreeg de Heyhoef er ook een aantal nieuwe vestigingen bij: Brainwash, Xenos, Subway, Specsavers, De Tuinen en By Bianca. Ook het vernieuwde winkelcentrum van het Wagnerplein is gedeeltelijk al klaar. Rond het Wagnerplein staat nog veel te gebeuren, deze ontwikkelingen kun je volgen op de website van het nieuwe Wagnerplein.