Vergoeding traject Leef² nu mogelijk vanuit zorgverzekering

vergoeding

Goed nieuws voor voor iedereen die graag een traject wil volgen bij psychologe Shane Roerdink van Leef²: het is vanaf nu mogelijk een vergoeding vanuit de verzekering te krijgen voor haar behandelingen. Shane vertelt: “Ik ben nu aangesloten bij de Vereniging Integrale Vitaliteitskunde (VIV) en het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ) wat een vergoeding via een aanvullende verzekering mogelijk maakt.”

Vergoeding

De zorg van Leef² valt niet onder de basisverzekering, zoals reguliere psychologen. Dit heeft een belangrijke reden. Om als hulpverlener in het stelsel van vergoedingen te vallen gelden er allemaal voorwaarden en regels. Deze regels zijn niet altijd in lijn met de vernieuwende denkwijze van Shane. “Er moet bijvoorbeeld een DSM-diagnose gesteld worden en ik wil juist uit het ‘hokjesdenken’ blijven.”

Door de aansluiting van Leef² bij de VIV en het RBCZ is het nu wel mogelijk om met een aanvullende verzekering een (gedeeltelijke) vergoeding te krijgen. Het is afhankelijk van het zorgpakket of dit mogelijk is. Wil je meer informatie ontvangen over de vergoedingen? Check dan deze website en check even bij jouw zorgverzekering op hoeveel vergoeding jij met jouw pakket kunt rekenen.

Benieuwd hoe je verder geholpen kan worden? Maak dan snel een afspraak voor een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek.