Vergunning voor appartamentcomplex Noordhoekring aan de Cityring Tilburg een feit

Voor het bouwplan aan de Noordhoekring aan de Cityring in Tilburg is na intensieve discussies met de gemeente, de stedenbouwkundige en de welstandcommissie, de bouwvergunning verleend.
Het bouwplan omvat 179 starters appartementen, studentenwoningen en commerciële ruimten op de begane grond. De bouwwerkzaamheden beginnen 26 augustus 2013. Het streven is midden volgend jaar het gebouw gereed te hebben.

Belangrijk stukje nieuw Tilburg
Wolfs Architecten heeft in opdracht van STU Project te Vught binnen het geldend bestemmingsplan een functioneel en mooi ontwerp gemaakt.
Met een lengte van ongeveer 100 m is dit weer een belangrijk stukje nieuw Tilburg. De materiaal en kleurkeuze is ingetogen met veel aandacht voor de bouwkundige detaillering. Het wordt een woongebouw met een prettige uitstraling.

Passend in het straatbeeld
Het ontwerp past ook goed in het straatbeeld gezien vanaf de Bredaseweg tot aan de Spoorlaan/ Hart van Brabantlaan. De Noordhoekring scheidt de Noordhoek van het Tilburgse stadscentrum. Waar de stadswijk Noordhoek nog veel historische kleinschalige bebouwing bezit, is de Noordhoekring al enige tijd onderhevig aan schaalvergroting. Dit past ook in het gemeentelijk beleid, waarin de Noordhoekring onderdeel wordt van de Cityring. Het oostelijke deel van de Noordhoek is de plaats waar deze schaalvergroting plaatsvindt.

Spoorzone Tilburg sterk in ontwikkeling
De Noordhoekring en de Spoorzone in Tilburg zijn sterk in ontwikkeling. Zo is zeer recent ook Talentsquare, een studentencomplex met 705 woningen, geopend. De eerste studenten hebben in augustus hun intrek genomen.

Benieuwd naar meer projecten en/ of bouwwerken van Wolfs architecten?