Verhalen van de markt; koud ochtendje op de Besterd

Ondanks de vrieskou staan ze er toch iedere week weer, de marktkramen op de Besterd markt. Iedere week staan zij hier met een glimlach mooie producten te verkopen. Een ochtendje over de markt doe je niet alleen om je boodschappen in te slaan, het is veel meer dan dat. Vrolijke verkopers, een gezellig babbeltje en persoonlijke verhalen, dat is de markt. Lees nu een nieuwe editie van ‘Verhalen van de markt’.

Even kletsen..

Ook voor een gezellig praatje ga je naar de markt. Zonder op de markt te zijn geweest, wist ik nooit dat Thijs, 77 jaar, regelmatig naar ‘s-Hertogenbosch loopt om een Bossche bol te halen voor zijn vrouw Corrie. Dat is toch echte liefde?! Dit koppel dat al 51 jaar getrouwd is, koopt twee broden bij de broodkraam van John. Speciaal voor John komen zij iedere week samen naar de markt gewandeld.

Hak honing

Als je een gezellig praatje wil, dan moet je bij de hak honing verkoper zijn. Hij verkoopt stukjes hak honing in verschillende varianten. Sommige zijn goed voor de luchtwegen, andere voor de maag. Boeiend vertelt hij het verhaal achter zijn speciale product, dat alleen op de markt verkrijgbaar is. Dichtend kletst hij op de markt de leukste verhalen. Speciaal voor deze hak honing, komen Tilburgers de markt bezoeken.

IMG_0513

Koffie kar

Om iedereen op te warmen rijdt er op de markt een mevrouw op een koffie kar rond. Warme koffie en thee kun je hier krijgen. Niet alleen voor de marktlui, natuurlijk ook voor de bezoekers van de markt. Deze koffie kar brengt mensen samen, een babbeltje tijdens het drinken van het kopje koffie op de woensdagochtend, laat de kou al snel vergeten.

Marktprijzen

Het is koud en dat is te merken. Tilburgers bezoeken de markt om hun boodschappen voor de week zo goedkoop mogelijk te halen. Twee broccoli heb je al voor één euro, 12 grote verse eieren voor twee euro en voor 1,75 euro heb je maar liefst één kilo aubergine. Het zijn prijzen die niet te vergelijken zijn met de supermarkt en daarnaast is het ook nog eens super vers.

Receptje van de markt

Ook de courgettes zijn in de aanbieding. Je koopt hier één courgette voor één euro en dan krijg je er twee gratis bij; drie courgettes voor één euro dus. Een mevrouw, die iedere week al haar groente en fruit woensdagochtend op de markt haalt, vertelt dat je hier enorm lekkere courgettesoep van kunt maken. Uiteraard werd ook verteld hoe dit precies moet:

Snijd een uitje en knoflook en fruit deze in een pan. Hak de courgette klein en doe deze erbij. Voeg ongeveer 750 ml water toe en wacht totdat de courgette zacht is. Voeg ondertussen bouillionkruiden toe, voor een lekkere smaak. Als de courgette zacht genoeg is, mag het de blender in. Met nog wat peper en zout en een klein beetje room is je soep nu klaar. Om het extra lekker te maken, kun je ook nog zalmsnippers, gerookte kip of forel toevoegen. Lekker, makkelijk én super goedkoop.

Kippetjes van het spit

De druipende kippetjes aan het spit, die mag je op de markt natuurlijk niet overslaan. Bij het uitkiezen van deze lekkere billen wordt een warm kopje koffie aangeboden. Voor €3,50 heb je twee sappige kippenbillen met de jus erbij. Eventjes opwarmen in de magnetron en je hebt een heerlijk stukje vlees voor bij je avondmaal.

IMG_0486

Markt in Tilburg

Hou de website van de Tilburgse markten in de gaten voor meer verhalen als deze en leuke actuele acties.