Verkiezing Gouwe Peerke actueler dan ooit

Verkiezing

Stichting Peerke Donders nodigt iedereen uit om een persoon of organisatie uit het gebied 013 (dus Tilburg en omliggende dorpen) aan te dragen voor de nominatie voor de titel Gouwe Peerke 2020. Zoals elk jaar staat er een thema centraal en valt er naast een onderscheiding ook een aardig geldbedrag te winnen. Voor 2020 is een thema gekozen dat aansluit op de actuele situatie in de wereld, met name vanwege het coronavirus: de zieken verzorgen.

Voorzitter Aziza Aboulkacem: “Het zorgen voor zieken sluit direct aan op de zeven werken van barmhartigheid die de rode draad vormden in het leven van Peerke Donders. Peerke droeg ze niet alleen uit, maar handelde er zelf ook naar. We hopen op mooie inzendingen van regionale initiatieven die op enige wijze hebben bijgedragen aan de mentale en fysieke gezondheid, het welzijn, verzorgen en opkomen voor mensen of die op enige wijze getroffen zijn door het coronavirus.

Inzenden

Inzenden kan tot en met zondag 1 november 2020 via gouwepeerke@live.nl. De jury beoordeelt daarna alle inzendingen en nomineert drie kandidaten voor de titel. De winnaar ontvangt naast een wisselbokaal ook een cheque van €1.500,-. De nummers twee en drie krijgen elk € 500,-.

Wisselbokaal en cheque

De verkiezing van het Gouwe Peerke vindt sinds 2010 jaarlijks plaats en is een initiatief van de Stichting Gouwe Peerke. Traditiegetrouw vindt de uitreiking van de wisselbokaal met cheque plaats op de sterfdag van Peerke Donders op 14 januari. De jury verkiest jaarlijks binnen het voor dat jaar vastgestelde thema een organisatie, persoon, vereniging of stichting uit de regio 013 met een barmhartig karakter. Eerder werden onder andere De Zonnebloem, Tante Pollewop en Geen Honger in De Wijk, Slachtofferhulp en Maluku Tilburg met de titel beloond. Gezien de actuele regelgeving omtrent corona, wordt op een later moment beslist op welke wijze de uitreiking plaats zal vinden.

Inzenden?

Draag je iemand, een organisatie of een goed doel binnen het thema ‘de zieken verzorgen’ een warm hart toe? Stuur dan uiterlijk op 1 november 2020 een e-mail naar gouwepeerke@live.nl. Een toelichting wordt op prijs gesteld.