Vernieuwd Tilburg University Sports Center geopend

Sportcomplex T-Kwadraat squashen

Het Tilburg University Sports Center is weer geopend na een grootschalige, duurzame, verbouwing. Het gloednieuwe complex biedt veel meer faciliteiten: zoals nieuwe spinning- en fitnessruimtes en er zijn twee nieuwe squashbanen bijgekomen. Studenten en medewerkers van Fontys en Avans en natuurlijk de Tilburg University kunnen meer dan 45 verschillende sporten beoefenen. Het Sports Center ontvangt soms wel 1000 bezoekers per dag.

Het Sports Center heeft ingespeeld op de nieuwste sportontwikkelingen, er zijn nu bijvoorbeeld ook virtuele sporten en paaldansen in een nieuwe danszaal. Het biedt huisvesting aan 22 studentensportverenigingen en studentensportraad FOSST. Er is ook een buitenaccommodatie aan de Sportweg met een beachveld, combiveld, semi waterveld en 6 smashcourtbanen. Het Center heeft een goede samenwerking met de gemeente Tilburg (net tot beste sportstad van Nederland uitgeroepen); sportabonnementhouders kunnen ook gratis zwemmen en schaatsen bij de gemeentelijke accommodaties.

Nieuwe kleedkamers en douches zijn centraal gelegen in het gebouw. Er zijn in totaal vier squashbanen, drie fitnessruimtes en twee grote sporthallen. Naast de nieuwe danszaal is er ook een nieuwe spinningzaal, waar tevens virtuele sporten beoefend kunnen worden op een grote videowall. Op de eerste verdieping zijn kantoor- en vergaderfaciliteiten gevestigd, een dojo – en een uitgebreide sauna met dakterras om heerlijk te ontspannen. Ook hier zijn kleedkamers en douches te vinden.

Duurzaamheid

De universiteit hanteert in haar Corporate Social Responsibility programma strenge eisen op het gebied van duurzaamheid. Daarom zijn er in het nieuwe gebouw een aantal maatregelen genomen.

  • Het gebouw is voorzien van klimaatbeheersing en door een slimme koppeling met de verlichting ontstaat voor iedere (sport)functie een optimaal gebruikerscomfort.
  • Op het dak van het middenstuk liggen zonnepanelen.
  • Er zijn waterbesparende douchekoppen en tappuntbedieningen met een infraroodsensor en looptijd van 30 seconden. Zo wordt er niet onnodig water verbruikt.
  • Onder het maaiveld zijn twee grote tanks geplaatst die regenwater verzamelen met een capaciteit van in totaal 36.000 liter. Dit regenwater wordt gebruikt om toiletten door te spoelen.

Openingstijden: maandag, woensdag en vrijdag van 8.30-0.00 uur en dinsdag en donderdag van 8.00-0.00 uur, in het weekend ook geopend. Kijk voor meer informatie op de website van
Tilburg University Sports Center.