Vernieuwde Emmapassage opent volgende week: de veranderingen op een rijtje

De Tilburgse binnenstad is volop in ontwikkeling. Zo is er de laatste jaren flink gewerkt aan de nieuwe Emmapassage. Je kunt het jezelf misschien bijna niet meer herinneren, maar een aantal jaren terug was de Emmapassage nog een overdekt winkelcentrum met parkeergarage. Volgende week – op donderdag 24 november – opent de vernieuwde Emmapassage. Wat er allemaal is veranderd of nog gaat veranderen? Wij zetten het voor je op een rijtje. 

De nieuwe Emmapassage is onderdeel van de plannen om de binnenstad aantrekkelijker te maken voor bezoekers en bewoners. Zo is jaren terug ook de Frederikstraat (het straatje waar macaronwinkel Dutchhomemade en LULU TEABAR zijn gevestigd) geopend. Vanaf donderdag 24 donderdag is het tweede gedeelte van de Frederikstraat ook open. Dit straatje verbindt het Pieter Vreedeplein direct met de Emmapassage, het Piusplein en het Stadhuisplein.

Nadat de appartementen boven de Emmapassage eerder al werden opgeleverd en het gebied dus een impuls geeft aan de woongelegenheid in de binnenstad, maakt de passage de stad ook interessanter op het gebied van winkel- en horeca-aanbod.

Deze winkels zijn al open

Mondjesmaat openen diverse winkels en horecaconcepten de deuren in de Emmapassage. Een aantal winkels zijn inmiddels al geopend. Zo kun je er nu al shoppen bij winkels als C&A, Gianotten Mutsaers (met boekencafé), de ANWB-winkel, Mango, Prénatal en Skechers.

Dit is vanaf de opening van de Emmapassage open

Een aantal zaken en concepten openen vanaf 24 november de deuren. Søstrene Grene en Ecco bijvoorbeeld. Maar ook horecaconcepten zoals Anne&Max, Fat Phill’s Diner, Coffee Company, BAM!, Strada en Frites Affairs zijn vanaf de opening van de passage geopend. Dat geldt ook voor de alcoholvrije slijterij NIX & NIX. Nog een primeur voor de Emmapassage: vanaf 24 november t/m 5 maart komt de Be Your Selfie Tour naar Tilburg. Dit is een Instagrammable Experience met twaalf selfie-kamers waar je de tofste foto’s en video’s maakt.

Een dag later – op vrijdag 25 november – opent ook Nelson Schoenen de deuren.

Deze zaken gaan later open

De Emmapassage heeft vanaf volgende week dus veel te bieden. Maar ook de komende periode staat er nog veel te gebeuren. Een aantal winkels gaat namelijk later open. Zo staat de opening van Guts & Gusto op zaterdag 3 december op het programma. Ook winkels zoals NEW YORKER en Voetbalshop.nl openen later de deuren. Net als een filiaal van Starbucks.

Grand opening Emmapassage

Op donderdag 24 november staat de feestelijke opening van de Emmapassage om 11:00 uur op het programma. De opening duurt tot 13:30 uur en vanaf dat moment kun je weer door de gehele Emmapassage lopen.

Maar het hele weekend daarna is ook getransformeerd tot weekend waarin de Grand Opening op het programma staat. Zo treden er diverse dj’s op, worden er hamburgers uitgedeeld, krijg je kortingen, is er gratis koffie en veel meer. Voor alle openingsacties kun je het beste deze website bekijken.