Eerste editie VERS Tilburg strijkt neer in de Spoorzone

Dit weekend strijkt de eerste editie van VERS Tilburg neer in de Spoorzone. Rondom de Houtloods in de Spoorzone komen boeren, telers en brouwers hun ambacht laten zien, proeven en beleven op dit smakelijke fresh food festival. VERS Tilburg gaat net dat stapje extra, terug naar de oorsprong. Zodat alles puur, smakelijk en ‘VERS’ wordt opgediend. Het evenement is op zondag 11 september gratis te bezoeken. 

Ambachtelijke markt

Op VERS Tilburg staan verschillende lokale ondernemers die hun ambacht tonen en je direct wat lekkernijen laten proeven. Zo; slingert Imkerij Beezz in de oude trein de laatste honing uit de raten. Hiervan wordt koud honingbier en verse honingwafels gemaakt. Den Elshorst hangt in samenwerking met SVO het beste varken van Nederland aan het spit voor heerlijke Pulled-pork en Ruurhoeve maakt terplekke kaas. Stadstuinderij Piushaven is ook aanwezig. Zij zullen verschillende smakelijke hapjes serveren. Hierbij kun je denken aan tomaten carpaccio en verschillende soorten soepen. Zuiderzwam verzorgt lekkernijen gemaakt van paddenstoelen, La Trappe ijskoud bier en FABLAB gaat jouw keukengerei personaliseren.

Startende ondernemers zijn ook aanwezig! Friandries is pas een jaar bezig en staat bekend om zijn heerlijke friandises (chocolade) met bijzondere smaken. De carpaccio-queens van Vittore C openen binnenkort in Bank15, maar zijn al bij VERS te proeven. JQ’s Gin laat zijn ijskoude cocktails testen en de chefs van de Kazerne geven een voorproefje van hun gloednieuwe restaurant.

University

Ook is er een University, een plek waar in een knusse setting interessante onderwerpen worden aangesneden. Niemand minder dan Mounir Toub (24Kitchen) komt vertellen over zijn liefde voor de Arabische keuken. Guus, van de 63 graden kookboekenwinkel, vertelt de zin en onzin van voedselhypes. Paul Spapens heeft het over de invloeden van verschillende culturen op de Brabantse keuken. En de chef van de Houtloods spreekt over creatief koken.

Muzikaal genot

Zien, proeven en beleven doe je onder het genot van de sfeervolle live muzikanten: Jeroen Kant, Christopher Paul Stelling, Maurice van Hoek, Thomas Hoek, Acoustic Cuts en meer. Het belooft een sfeervolle een zeer smakelijke zondag te worden!

Organisatie

VERS Tilburg wordt georganiseerd in opdracht van VERS Brabant. In hetzelfde weekend presenteren de vijf grote Brabantse steden de verbintenis tussen platteland en stad. VERS Tilburg wordt georganiseerd door Stichting Qanvas, D’n Ark, De Houtloods en Cookaholics.