Verse broodjes, sapjes en salades: nieuwe vestiging backWERK geopend

backWERK

Een hele fijne nieuwe lunchspot heeft vanochtend haar deuren geopend op de Heuvel: backWERK. Het is de 23e zaak die de Duitse franchise-onderneming opent in Nederland, maar ook meteen de meest vernieuwende. Tijd voor een kijkje!

BackWERK is gevestigd op de hoek van de Heuvel en de Juliana van Stolbergstraat. Het pand, waar voorheen Bakkertje Bol gevestigd was, is volledig verbouwd. Zo is het pand ernaast erbij betrokken, is de ingang verplaatst, is er meer ruimte voor tafeltjes binnen en loopt de (self-service) counter helemaal door tot het einde van de zaak.

Verse producten

Qua producten is de keuze reuze! Bij binnenkomst loop je tegen de verse sapjes aan en vervolgens loop je door naar een vitrine met verse yoghurtjes en salades. “Tilburg is de eerste locatie van Nederland waar we een pilot hebben met yoghurt en salades. Je kunt dus wel zeggen dat dit op het moment de meest vernieuwde locatie van Nederland is. De bedoeling is dat we dit concept bij de volgende vestigingen ook gaan doorvoeren,” vertelt Stefan Kersten, director operations van backWERK Nederland.

Ook qua broodjes is er volop aanbod. Van baguettes tot bagels en van kaiserbollen tot panini’s, backWERK heeft het allemaal. “En het is allemaal vers,” vervolgt Stefan. “De salades worden vers bereid, de kip wordt hier ter plekke gemarineerd en we gebruiken geen gekoeld brood. De broodjes mogen bij ons ook maar maximaal 2 uur in de vitrine liggen.” Goed om te weten: voor een goed belegd broodje betaal je circa €3,-.

Wat nu precies dé klassieker is van backWERK? “Nou dan is het wel onze echte Duitse pretzel. Die hebben ze nergens anders!”

backWERK

backWERK

BackWERK is vanaf nu dagelijks geopend op de volgende tijden:

  • Maandag: 11.00 – 18.00 uur
  • Dinsdag: 09.00 – 18.00 uur
  • Woensdag: 09.00 – 18.00 uur
  • Donderdag: 09.00 – 21.00 uur
  • Vrijdag: 09.00 – 18.00 uur
  • Zaterdag: 09.00 – 18.00 uur
  • Zondag: 12.00 – 18.00 uur

Verder nog leuk om te weten: als je op 9 mei een kijkje komt nemen, ontvang je een groot aantal kortingsbonnen die je nog tot 23 juni kunt gebruiken. Zo is een sapje of panini nu nog maar €1,50!