Versier je raam of vensterbank: Schrobbelèr en Lamme Frans gaan op Kruikenjacht

kruikenjacht

Om te vieren dat carnaval doorgaat, roept kruidenlikeur Schrobbelèr samen met Lamme Frans op om te laten zien dat je van carnaval houdt. Het is de bedoeling dat elke vensterbank in Kruikenstad feestelijk versierd is, en dat de welbekende kruik van Schrobbelèr daar als symbool bij staat. De artiest gaat in aanloop van het volksfeest namelijk net zoals vorig jaar weer op Kruikenjacht. En je maakt ook nog eens kans op toffe prijzen. Lees verder. 

Versoepelingen

Het carnavalsfeest gaat ver terug in de geschiedenis en wordt voornamelijk in het zuiden van Nederland in veel steden en dorpen groots gevierd. Omdat vorig jaar het feest niet door kon gaan, is de Kruikenjacht in het leven geroepen. Om ongeacht hoe carnaval gevierd kan worden, te laten zien dat je van carnaval houdt.

Om het gezamenlijke feest kracht bij te zetten, roept Lamme Frans – zelf fervent carnavalsliefhebber en –artiest – alle carnavalsvierders op om weer hun vensterbank zo carnavalesk mogelijk aan te kleden. “Het zag er lang naar uit dat opnieuw het feestje niet plaats kon vinden. Dat we nu toch samen dit volksfeest kunnen vieren, voelt als een bevrijding.” Een typerend gebruik en symbool dat onlosmakelijk is verbonden met carnaval is de Schrobbelèr kruik. Deze kruidenlikeur dankt zijn oorsprong aan carnaval en is zodoende de carnavalsdrank bij uitstek.

De hele straat

Iedereen die aan de ludieke oproep gehoor geeft, kan zich aanmelden op een speciale actiesite, want in de aanloop naar carnaval gaat Lamme Frans namelijk op Kruikenjacht. Deelnemers maken daarbij kans op ludieke prijzen zoals 111 kilo confetti, 111 consumptiebonnen én een ton. “Geen ton in geld natuurlijk – het is geen Miljoenenjacht – maar een schitterende statafel!’ aldus de initiatiefnemers.

Daarnaast is er de Schrobbelèr Straatprijs. Wanneer een hele straat versierd is, maken de bewoners kans op hun eigen straatfeest. “Dit jaar is er extra reden om samen te proosten. Met je buren, familie, vrienden en (on)bekenden. Vier carnaval!’ Op deze website kunnen deelnemers zich aanmelden.

Familiebedrijf met carnavalstraditie

Schrobbelèr is een kruidenlikeur uit Brabant en nog steeds een familiebedrijf met een traditie tijdens carnaval. Het ontstond in de jaren ’70 in het huisbarretje van Jan Wassing. Op sympathieke wijze maakten de vrienden van Jan ooit kennis met zijn smaak, warmte en vriendschap.