Primeur voor Tilburg: tijdelijke versmarkt strijkt neer in Emmapassage

versmarkt

Wat een leuke primeur voor Tilburg! Begin september opent versmarkt ‘Mercado Emma’ in de gloednieuwe Emmapassage. In het pand tegenover Gianotten Mutsaers (in het pand waar de boekhandel tijdelijk zat) wordt momenteel hard gewerkt om een hippe versmarkt met buitenlandgevoel van 441 m2 op te bouwen. 

Bergen met kruiden, noten, dadels, olijven, wanden vol olijfolie, pasta’s, balsamico’s en delicatessen. Lokale ham uit Berkel-Enschot, serranoham uit Spanje of rilette uit Normandië. Maar ook groenten, fruit en zelfgemaakte maaltijden, broden en soep. Denk aan de sfeer van een versmarkt uit Barcelona, maar dan op z’n Tilburgs in hartje binnenstad.

“Zoiets is er nog niet in Tilburg en al zeker niet in de binnenstad”, vertelt Floris, één van de initiatiefnemers. “Het moet echt een vakantiegevoel gaan geven. Er wonen zoveel mensen in Tilburg waarvoor dit perfect is om van het stadse leven te genieten.”

versmarkt
Momenteel wordt er keihard gewerkt om de tijdelijke versmarkt op te bouwen.

Het idee achter de versmarkt

De heren achter het concept zijn Patrick Kokx en Floris Verschuuren, twee Tilburgers met de nodige ervaring in de horeca en evenementenbranche. Samen hebben ze een evenementenbureau en ontwikkelen ze horeca-concepten. Zes weken geleden werden ze door hun verhuurder Huurflex gekoppeld aan Wereldhave met de vraag de versmarkt op te zetten.

De plannen zijn ambitieus, maar ze hoefden er niet lang over na te denken. De foodmarkt gaat – als alles volgens planning gaat – 1 september al open en zit er tot het einde van het jaar. Momenteel zijn ze nog op zoek naar leuke samenwerkingen met lokale foodconcepten en personeel.

60 zitplaatsen, lokale producten en regionale specialiteiten

In het midden komt de kassa (met sfeervolle mediterrane tegeltjes) en bar. Links een huiskamer met zo’n 60 zitplaatsen waar je kunt nuttigen wat je gekocht hebt, of gewoon een drankje kunt doen of broodje kunt eten. In de open keuken worden dagverse maaltijden bereid. In de keuken en de huiskamer kunnen straks ook workshops worden gegeven.

Aan de rechterkant komt de versmarkt zelf waar alles dus ook dagvers wordt geleverd en bereid. Je kunt er boodschappen doen of een maaltijd afhalen. Je kiest zelf of je het mee naar huis neemt of in de huiskamer opeet. Er is veel oog voor lokale producten, maar je kunt er ook terecht voor regionale specialiteiten en delicatessen uit Zuid-Europa.

Patrick: “En als we het niet hebben, kun je het gewoon bestellen. Als jij op zoek bent naar een inktvis, dan zorgen wij dat we die de volgende dag in huis hebben.”