Verveling tijdens de kerstvakantie? 13x leuke activiteiten voor jong en oud in Tilburg!

activiteiten kerstvakantie

Ben jij op zoek naar iets leuks om te doen tijdens de kerstvakantie? Wij helpen je een handje! Zo kun je iedere dag wel iets leuks gaan doen tijdens je vrije dagen. Lees snel verder!

Kerstvakantie uittips

Tilburgs Winterparadijs op de Heuvel

Op de Tilburgse Heuvel vind je het Tilburgs Winterparadijs. Je kunt hier gezellig schaatsen, een drankje drinken in het gezellige winterpaviljoen of wat lekkers scoren. De ijsbaan is tot en met zondag 8 januari iedere dag geopend.

Leuke activiteiten voor de kids bij Ontdekstation013

Ontdekstation013 is het ideale uitje voor kinderen van vier tot veertien jaar. Tijdens de kerstvakantie zijn ze geopend en hebben ze diverse activiteiten. Zo kun je stralen in een echte kerstfilm met jezelf in de hoofdrol. Of kom gezellig een eigen kerstbal of lampion maken. Bij aanvang krijg je eerst een rondleiding door de prachtige oude fabriekshal met mooie geschiedenis. Daarna mag je helemaal zelf bepalen wat je wil gaan doen. Of dat nu knutselen, acteren, bouwen, programmeren, draaien, knippen, plakken, vliegen, schroeven of metselen is. Er is van alles te doen!

Bezoek Stadskas013 in de LocHal

In de prachtige LocHal is het stadsbalkon ingericht als prachtige stadskas. Het is zowel voor jong als oud leuk om kennis op te doen hoe we onze stad groener kunnen maken. Op 27 december staat er een kampvuurconcert & winterborrel op het programma. Op 29 december kun je er terecht voor een kindercollege Stadsnatuur met Auke-Florian Hiemstra.

Prison Island, Jeu de Boules en meer bij NondeJeu

Voor degene die nog nooit het cellencomplex Prison Island bij NondeJeu onder het Pieter Vreedeplein heeft gespeeld: ga dat deze kerstvakantie doen. Je neemt het in groepjes op tegen elkaar en speelt diverse spellen op het gebied van behendigheid, tactiek en veel meer. Een echte ervaring en superleuk. Ook kun je bij NondeJeu jeu de boules spelen, bordspelletjes spelen en lekker eten en drinken. Leuke activiteit dus!

Wedstrijd van Tilburg Trappers bezoeken

Tijdens de kerstvakantie speelt Tilburg Trappers een aantal keer thuis. Namelijk op 28 december, 30 december, 3 januari, 6 januari en 8 januari. Voor deze wedstrijden zijn nog kaarten te koop.

Schaatsen op de Ireen Wüst IJsbaan

De Ireen Wüst IJsbaan is de gehele kerstvakantie (op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag na) geopend. Je kunt hier gezellig recreatief komen schaatsen, ijshockeyen, familie fun schaatsen of schaatslessen volgen. Naderhand kun je lekker opwarmen met een warme chocomel met slagroom of iets anders lekkers.

Bezoek het surrealistische doolhof van Doloris

Nog niet in de Meta Maze van Doloris geweest? Dit surrealistische doolhof is je bezoek meer dan waard. Tijdens de kerstvakantie zijn ze geopend (op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag na). Je kunt van tevoren je kaartje reserveren. Uiteraard is de Meta Maze ook leuk te combineren met een hapje en drankje bij de Rooftop van Doloris. Hier geniet je met uitzicht op de stad van heerlijke streetfoodgerechtjes van over de hele wereld.

Lekker wandelen in de omgeving

Tilburg is een stad met prachtige stadsnatuur. Ga bijvoorbeeld eens wandelen langs de Piushaven en combineer dit met een wandeling door Moerenburg. Tussendoor kun je gezellig opwarmen met wat lekkers bij Café Zomerlust. Of ga lekker wandelen in de Oude Warande en haal een drankje bij Grotto of ga gezellig bij Villa Vredelust tafelen of iets drinken. Wil je verder van huis? Dan is De Bockenreyder altijd leuk om te bezoeken!

Naar de Beekse Bergen

Ook altijd leuk: een bezoekje aan de Beekse Bergen. Uiteraard is het park tijdens de kerstvakantie geopend en kun je hier komen kijken naar de mooiste dieren van over de hele wereld. Of ga op autosafari en bekijk de dieren op de savanne van wel heel dichtbij.

Een dagje Efteling

De Winter Efteling is je bezoekje altijd meer dan waard. Het hele park is winters aangekleed. Je kunt in diverse attracties, jezelf verwonderen in het prachtige park en een lekker winters hapje en drankje nuttigen.

Bezoek De Voltage

Op zoek naar een leuk uitje waar je overdekt verschillende dingen kunt doen? De Voltage is tijdens de kerstvakantie geopend. Je kunt hier lasergamen, karten, bowlen, escaperooms bezoeken, footpool doen, bungee soccer, minigolfen en veel meer.

The Gaming Factory: een gamehal van 1500 m2

Tijdens de kerstvakantie is The Gaming Factory (op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag na) geopend. Dit is een prachtige gamehal van maar liefst 1500 m2 waarin je alles op het gebied van gamen vindt. Denk aan arcade games, e-games, airhockey, bordspellen en veel meer. Oftewel: vermaak voor jong en oud.

Trampolinepark Jumpsquare

Bij Jumpsquare Tilburg hebben ze verschillende kerstvakantie-deals. Zo profiteer je van korting en hebben ze diverse arrangementen. In dit grote trampolinepark in de Reeshof is zowel voor jong en oud van alles te beleven.

Meer informatie

Benieuwd wat er nog meer allemaal te doen is in Tilburg? Check dan snel onze uit-agenda.