Verzamel CD Tilburg trots

Het feestjaar Tilburg 200(9) nadert zijn einde. Vele mooie initiatieven en activiteiten hebben zich dit jaar afgespeeld. Toch is er een maand voor afsluiting van het jubileum nog een Tilburgs initiatief ontstaan dat meer dan de moeite waard is. Op 22 november wordt de verzamel-cd ‘Tilburgs Trots’ uitgebracht. Een unieke eenmalige uitgave met muziek van vele bekende Tilburgse artiesten en nummers die over Tilburg gaan.


Muziek aan de muur

Tilburgs Trots is een CD voor en door Tilburgers. Het bevat 13 fantastische nummers van bekende Tilburgse artiesten waaronder Guus Meeuwis, Corry Konings, Ferry van de Zaande, VOF de Kunst en natuurlijk Peter Smulders. Behalve de CD is ook de verpakking zeer bijzonder; dit is namelijk een canvasdoek met een typisch Tilburgse illustratie gemaakt door illustrator Richard van der Pol. De cd zit aan de achterzijde van het canvasdoek bevestigd. De muziek kan als het ware aan de muur worden gehangen. Het verzamelalbum wordt éénmalig in een gelimiteerde oplage van 1000 stuks uitgebracht. Alle exemplaren zijn uniek genummerd en daarom echte collectors items.

Tilburgs initiatief
Initiatiefnemer Jan Eijsermans over het project: “Al aan het begin van dit feestjaar realiseerde ik mij dat er nog niet zoiets was als een verzameld-cd met daarop verzamelde werken van alle Tilburgse bekendheden. En dat terwijl we op lokaal en landelijk niveau hele leuke artiesten hebben. Daarnaast staan er op de cd ook echt Tilburgse nummers zoals het Tilburgs Volkslied en het clublied van Willem II. Deze cd hoort eigenlijk in elke Tilburgse huiskamer te hangen!”. Op de website www.tilburgstrots.nl komt een uitgebreide beschrijving van alle artiesten en de verhalen achter de nummers die op de cd staan.

Stichting Broodnodig
Een deel van de opbrengst van Tilburgs Trots komt ten goede aan Pater Poels, Stichting Broodnodig in Tilburg. De 80-jarige Gerrit Poels brengt dagelijks brood en levensmiddelen naar mensen die anders niet of onvoldoende te eten zouden hebben. Daarnaast ontvangt hij hulpbehoevenden bij hem thuis om deze te helpen met de vele problemen die zij hebben. Een zeer goed doel dus dat zeer verheugd is met alle giften die zij krijgt.

Presentatie
Tilburgs Trots wordt zondag 22 november officieel gepresenteerd aan het publiek. In de rust van de wedstrijd Willem II – ADO Den Haag zullen twee artiesten die ook op de CD te horen zijn hun opwachting maken. Welke dat zijn is een verrassing. De cd zal vanaf donderdag 19 november te koop zijn in diverse winkels in Tilburg en op de website www.tilburgstrots.nl, daar is ook een overzicht te vinden van alle verkooppunten.

Tracklist
1.   Stadshofkapel de Sleutelsollers met de Muziekcommissie – Tilburgs Volkslied
2.   Peter Smulders – My Little Lady
3.   Corry Konings – Mooi was die tijd
4.   Berry van den Bebber – Doe menne Mexicano
5.   Wooltown Jazz Band – Clublied Willem II
6.   Guus Meeuwis – Brabant
7.   Twan Lijten – Puur op het gevoel
8.   VOF de Kunst – Eén kopje koffie
9.   Wesley – Bewijs het dan
10. Tilburg Toppers – Tilburg mijn stad
11. Decibel – Sloai
12. Mazzel – Nananana
13. Walter Vermeer – Houdoe en bedankt