Veteranendag georganiseerd door Stichting Veteranen Hart van Brabant

veteranendag

In samenwerking met de gemeenten Tilburg, Goirle, Oisterwijk, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Gilze en Rijen en Dongen organiseert de Stichting Veteranen Hart van Brabant op 27 oktober de Veteranendag Hart van Brabant. Om te vieren dat de gemeente Waalwijk zich vanaf volgend jaar ook aansluit bij de organisatie, heeft de organisatie dit jaar óók de veteranen uit Waalwijk uitgenodigd. Uiteraard in overleg en met hulp van burgemeester Kleijngeld. Deze regionale Veteranendag is een dag waarop de deelnemende gemeenten hun erkenning, waardering en dank uitspreken voor hun inzet voor vrede en veiligheid waar dan ook ter wereld.

Programma

Zoals gebruikelijk bestaat de Veteranendag Hart van Brabant uit twee gedeelten. Het publieksevenement, dit jaar aan de Nassaulaan in Rijen, en het besloten programma voor veteranen. Cultureel Centrum De Boodschap in Rijen is dit jaar de locatie voor het besloten programma. Naast een gezellig weerzien van vrienden en bekenden, heeft de Stichting Veteranen Hart van Brabant zich ook dit jaar weer ingezet voor een veel belovende invulling. De veteranen worden vanaf 13.00 uur ontvangen in De Boodschap, waar om 14.00 uur het programma zal starten.

Uiteraard zijn de veteranen, en alle andere geïnteresseerden, al eerder welkom op het publieksevenement aan de Nassaulaan. Dit evenement start om 10.00 uur. Tijdens het evenement zijn verschillende militaire voertuigen te bewonderen, zijn er verenigingen en stichtingen aanwezig die sterke raakvlakken hebben met veteranen en zijn er verschillende activiteiten voor kinderen.

Uitnodiging

Inmiddels hebben alle veteranen uit de gemeenten Tilburg, Goirle, Oisterwijk, Loon op Zand, Hilvarenbeek, Gilze en Rijen, Dongen en Waalwijk een persoonlijke uitnodiging ontvangen van hun burgemeester. Veteranen die (om welke reden dan ook) geen uitnodiging ontvangen hebben, zijn uiteraard ook van harte welkom. Zij kunnen zich aanmelden door een mail te sturen aan veteranendag@veteranenhartvanbrabant.nl.

Meer weten?

Voor meer informatie kun je terecht op de Facebookpagina van de Stichting Veteranen Hart van Brabant.