Vette opbrengst: 2000 euro voor Ronald McDonald Huis tijdens silent disco

Silent Disco

Koptelefoons op en een burgertje in de hand, met de Partyfriex luidkeels zingend “Elke dag alleen maar lekker vreten” bovenop een zithoek. Zo ziet de tweede “McSilent” in het Tilburgse nachtleven eruit, welkom in Til-burgercity. De vorige editie nog zo’n 150 man, maar donderdagavond bijna 250 stille dansers. De tweede silent disco in McDonald’s Tilburg Centrum brengt dankzij de DJ act Fatguys ruim 2000 euro in het laatje van het Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant in Tilburg.

Het idee ontstond op het terras tijdens een gesprek met DJ-duo Fatguys, vertelt Tim Frenken, voorman van Silentdisco.xxx. “De dj’s houden van een vet feestje, ze geven wel eens hamburgers weg als ze draaien. Het was hun grootste droom om eens in de McDonald’s een feestje te geven.” Afgelopen januari was dat zo ver en dat smaakte blijkbaar naar meer. Ze deden er een schepje bovenop, er waren nu extra tickets te koop en de lineup was spectaculair. De opbrengst gaat nog steeds naar het Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant in Tilburg.

‘Mocht wel wat hoger’

“De eerste editie waren er alleen kaarten te winnen, we hebben er toen uiteindelijk ook een aantal geveild. Aan het einde van het feestje hebben we toen 114 euro kunnen doneren. Een leuke bijdrage, maar dat mocht wel wat hoger van ons”, verteld Phil, Dj van Fatguys. Door kaarten te verkopen voor het feestje en ouderwets met de pet rond te gaan hoopten ze op een significant hoger bedrag. “Maar dan moet je de bezoekers ook wel iets te bieden hebben” o.a. Domien Verschuuren (Q-music), Partyfriex en Jordy Graat (Omroep Brabant) in de vorm van dj act Lampegastuh waren aanwezig om zich muzikaal ter gehore te brengen. “En dat alle dj’s en acts geheel belangeloos kwamen optreden, ofja, in ruil voor een Happy Meal, is echt fantastisch. We zijn ze enorm dankbaar.”

De ticketverkoop en losse donaties leverden al een aanzienlijk bedrag op, Peter van Dungen eigenaar van McDonald’s Tilburg centrum heeft dat toen nog eens verdubbeld. In totaal is ruim 2000 euro opgehaald met de actie.

Ronald McDonald Kinderhuizen

Dat de opbrengst naar Ronald McDonald Kinderhuizen Midden-west Brabant gaat is volgens Fatguys heel logisch “McDonalds is natuurlijk onlosmakelijk verbonden met de Kinderhuizen en hebben we hier een Tilburg een hele actieve locatie bij het ziekenhuis zitten. Daarnaast is voor ons als DJ’s elke dag bijna een feestje, maar voor die zieke kinderen is dat wel anders. Alleen in het ziekenhuis liggen is geen pretje, daarom vinden wij het ook belangrijk dat de ouders dicht in de buurt kunnen zijn. Al is het maar voor een kus, een knuffel of een verhaaltje voor het slapengaan.”