Veul Gère brengt 25 carnavalsartiesten bijeen voor troostlied dat op Elf-Elf wordt uitgebracht

troostlied

Hoewel de elfde van de elfde traditioneel de aftrap is van het nieuwe carnavalsjaar, valt ook dit feest in het water door de gevolgen van het coronavirus. Géén grote carnavalsoptochten, polonaises komen tot stilstand en lege kroegen en pleinen in steden en dorpen. Met pijn in het hart van veel liefhebbers van het feest in het zuiden van Nederland. Daarom steken meer dan 25 carnavalsartiesten de koppen bij elkaar en duiken (op gepaste afstand) de studio in. Op 11 november brengen zij een prachtig lied uit dat troost moet bieden aan carnavalsvierders, de duizenden vrijwilligers bij verenigingen én alle kroegbazen.

Foto: Veul Gère bij een optreden voor de uitbraak van het coronavirus.

Niet Altijd Rozengeur

De voorbije jaren waren het Tilburgse Veul Gère en Sjpringlaevend uit Limburg verantwoordelijk voor veel carnavalshits. Dit jaar nemen de acts samen met Omroep Brabant het initiatief voor een bijzondere samenwerking. Onder de artiestennaam ‘Niet Altijd Rozengeur’ brengen ze meer dan 25 carnavalsartiesten bij elkaar voor een bijzonder nummer. Naast de initiatiefnemers werken onder meer Lamme Frans, De Deurzakkers, Ferry van de Zaande, Vieze Jack en Niek & Danny mee aan dit nummer.

Initiatiefnemers Veul Gère: “Carnaval is per definitie een feest om dagelijkse zorgen even achter je laten. We begrijpen dat we dit jaar allemaal pas op de plaats moeten maken en de polonaise voorlopig stilstaat. Maar tegelijkertijd hopen we alle carnavalsvierders van Nederland met ons nummer op de elfde-van-de-elfde iets moois te bieden.”

Stichting Muziekids

Carnaval is een feest van plezier en even de zorgen van alledag vergeten. De winst van het nummer gaat naar Stichting Muziekids. De stichting wil het verblijf van kinderen in ziekenhuizen door muziek iets leuker maken. In het ETZ Elisabeth in Tilburg is inmiddels een Guus Meeuwis Muziekids Studio geopend.

Het nummer en de bijbehorende clip met alle artiesten gaat op de elfde-van-de-elfde om 11:11 uur in première op Omroep Brabant en online.