[VIDEO] Prachtig in beeld gebracht: titelsong ‘Hier adem ik vrij’ van gelijknamige musical

Hier adem ik vrij

Wat doe je als freelance camera- en geluidsman als je door de coronacrisis zonder opdrachten zit? Dan ga je niet bij de pakken neerzitten! Althans, dat is wat Alex de Bont (camera) en Olivier Nijs (geluid) dachten. Samen kwamen ze op het idee om een prachtige video over Tilburg te maken, en zochten daarvoor de samenwerking op met Muziektheater Tilburg.

Dit theatergezelschap stond namelijk op het punt om met de musical ‘Hier adem ik vrij’ – over Koning Willem II – in première te gaan bij Theaters Tilburg. Helaas wordt deze première door het coronavirus tijdelijk uitgesteld. Maar om toch alvast een stukje van de Tilburgse musical ten gehore te brengen, hebben Alex en Olivier een prachtige muziekvideo gemaakt van de titelsong. Een ode aan onze stad. Bekijk de video hieronder:

https://www.youtube.com/watch?v=mzqywjzl3kU&feature=youtu.be

Mobiele audioset

Leuk om te weten: omdat het wegens de maatregelen van het RIVM niet mogelijk was om alle zangers en zangeressen in een studio te krijgen, is er gewerkt met een mobiele audioset. Met deze audioset zijn Olivier en Alex naar het huis van alle 28 castleden afgereisd om (op anderhalve meter afstand) audio- en beeldopnames te maken. Een rondje Tilburg van 100 km binnen 11 uur.

In de studio is er vervolgens een mix gemaakt van alle individuele stemmen én instrumenten. Een knap staaltje vakwerk. Met een prachtig resultaat!