VIDEO: Recap van de vuurwerkshow in het Reeshofpark en de Piushaven

Op oudejaarsavond stonden er in Tilburg maar liefst vier indrukwekkende vuurwerkshows gepland. Deze shows, gehouden in het sfeervolle Reeshofpark en aan de charmante Piushaven, waren niet zomaar vuurwerkshows. Ze waren een samensmelting van vuurwerk, geluid en een betoverende lasershow die het publiek in vervoering bracht. De vuurwerkshows konden op oudejaarsavond helaas niet doorgaan vanwege het slechte weer, maar werden een dag later toch gecombineerd tot één show in zowel het Reeshofpark als de Piushaven. De Gemeente Tilburg heeft dit georganiseerd samen met Montopito Events en zij hebben een vette video gemaakt van de show in het Reeshofpark. Bekijk ‘m onderaan dit bericht!

Weersomstandigheden

De natuur laat zich helaas niet sturen, vanwege ongunstige weersverwachtingen besloten de organisatoren om de shows uit te stellen naar 1 januari. De shows werden niet alleen uitgesteld, maar ook opnieuw ingericht. De vier oorspronkelijke shows werden samengevoegd tot twee grandioze vuurwerkshows, die elk om 19.00 plaatsvonden aan de Piushaven en in het Reeshofpark.

Een kerstachtige ambiance

De sfeer op beide locaties was niet alleen te danken aan het indrukwekkende vuurwerk en de lasershow. Duizenden bezoekers werden verwelkomd in een magische, kerstachtige setting. Het Reeshofpark en de Piushaven waren omgetoverd tot knusse omgevingen, vol met sprankelende kersthuisjes, sfeervolle verlichting en prachtig versierde kerstbomen. Bij jong en oud zat de sfeer er goed in!

Een overweldigend succes

Het resultaat? Een overweldigend succes. De combinatie van spectaculair vuurwerk, meeslepende muziek en adembenemende lasers creëerde een onvergetelijke ervaring voor iedereen die aanwezig was. Bekijk hieronder de video van de vuurwerkshow in het Reeshofpark!

Vuurwerkverbod in Tilburg

De gemeente Tilburg besloot het afsteken van vuurwerk in de gemeente Tilburg voor particulieren te verbieden. Ondanks het verbod, ging er flink vuurwerk de lucht in. Veel inwoners van de stad zijn het dus niet eens met dit verbod. Vuurwerk mocht overigens wel verkocht worden door vuurwerkhandelaren.

Als alternatief op het vuurwerkverbod organiseerde de gemeente in samenwerking met een hoop partijen professionele shows. Ook waren er subsidies beschikbaar voor leuke Oudejaarsinitiatieven in de hele stad.