[VIDEO] Update over het Winkelrondje en de Emmastraat: zo staat het er nu voor

winkelrondje

Het is één van de grootste binnenstedelijke bouwprojecten van het land: het Tilburgse winkelrondje. In 2,5 jaar tijd worden 170 nieuwe appartementen gerealiseerd, wordt de Emmastraat vernieuwd, het tweede deel van de Frederikstraat aangelegd, een nieuwe woontoren van 65 meter hoog gebouwd, en een nieuw plein aangelegd. Tijd voor een update!

Want dit indrukwekkende project wordt in een sneltreinvaart gerealiseerd. Mei 2019 ging het van start, en als alles volgens plan verloopt, is het eind 2021 afgerond. Inmiddels hebben we al kunnen zien hoe de kap van de Emmapassage verdween en Gianotten Mutsaers als eerste winkel in de nieuwe Emmastraat neerstreek. Maar hoe ziet de bouw er verder uit? En wat is het volgende wat we zien verrijzen?

Bouwvlog met een update

Van de Ven Bouw & Ontwikkeling heeft daarom een bouwvlog gemaakt. Hierin laten Joyce Hems (Van de Ven Bouw) en projectontwikkelaar Jörgen Pikker zien wat er achter al die bouwhekken gebeurt. Je krijgt een goed beeld van het nieuwe pleintje, de gigantische woontoren en de bijbehorende appartementen en commerciële ruimten.

C&A gaat verhuizen

Ook meldt Jörgen meteen een leuk nieuwtje, want de C&A gaat verhuizen! En wel van het pand in de Heuvelstraat naar een nieuwe locatie in de Emmastraat. In het huidige pand komen nieuwe winkels, mogelijk wordt de grote ruimte opgesplitst in kleinere units. Naast dit pand komt trouwens de doorbraak vanuit de Heuvelstraat naar het nieuwe pleintje. De bovenkant van dit monumentale pand blijft behouden, de onderkant wordt vernieuwd (daar zit na zoveel verbouwingen niets monumentaals meer aan).

Het plein en de woontoren

Jörgen vertelt in de vlog ook meer over het plein. Dit ligt dus achter het Piusplein, aan de nieuwe Frederikstraat en de Emmastraat. Hieraan vind je straks horeca, winkels en appartementen. Vanuit de nieuwe woontoren van 65 meter hoog, kijk je hierop uit (en aan de andere kant over de parkeergarage). En wat de volgorde van bouwen betreft: er wordt nu eerst gebouwd aan de woontoren. Als daar het hoogste punt is bereikt en alle steigers weg zijn, worden de winkels verder klaar gemaakt.