VIDEO: zanger Benno van Vugt geeft ‘Bennofietconcert’ voor eenzame ouderen

bennofietconcert

Wie kent hem niet: de steeds populairder wordende artiest Benno van Vugt. De Tilburger treedt al jaren op in menig kroeg, bij veel feestjes en grote evenementen zoals de Tilburgse Kermis en carnaval. Wie denkt dat de artiest tijdens de coronacrisis stil zit, komt bedrogen uit. Benno geeft namelijk concerten voor eenzame ouderen.

Omroep Tilburg volgde de zanger tijdens een van zijn ‘Bennofietconcerten’ en nam de filmploeg mee. Dat leverde mooie beelden op. Benno liet verschillende nummers horen. Van medleys zoals ‘Rosamunde’ tot zijn eigen liedjes. De ouderen genoten ervan.

Tijdens een crisis hoor je natuurlijk veel ellendige verhalen, maar er ontstaan links en rechts ook mooie initiatieven…

Geplaatst door Omroep Tilburg op Dinsdag 14 april 2020

Ook trad Benno al op voor ouderen in Dongen. Bepakt met een auto vol audioapparatuur trekt de zanger met zijn ‘Bennofietsconcerten’ door Tilburg en omstreken.

Sympathieke initiatieven

Overigens is Benno niet de enige artiest die zich inzetten voor eenzame ouderen. Zo waren er eerder al optredens bij onder andere De Leyhoeve, zette de populaire dj JeMatthy zich in voor ouderen in Oisterwijk en zijn er al verschillende concerten geweest voor bewoners van onder andere Residentie De Noordhoek.