Vier de herfstvakantie in het TextielMuseum

Kom in de herfstvakantie met de kids naar het TextielMuseum en bezoek de familie doe-tentoonstelling ‘Makersgeheimen #3’. De expo neemt je mee in de creatieve zoektocht van kunstenaars en ontwerpers. Zij komen van over de hele wereld naar het TextielLab van het museum om hun meest wonderbaarlijke ideeën te vertalen naar textiel. Ontdek spelenderwijs hoe het is om een kunstenaar te zijn en wat je allemaal kunt maken met een paar garens. Lees hier wat er nog meer te doen is in het museum tijdens de herfstvakantie.

Ontrafel de geheimen van makers 

In ‘Makersgeheimen #3’ stap je in de schoenen van een kunstenaar of ontwerper en ontdek je wat zij allemaal doen om tot hun gedroomde eindresultaat te komen. De expo daagt je uit om de wereld van textiel te ontdekken door samen met je familieleden aan de slag te gaan. Maak je eigen garenpalet, teken een wandkleed vol verhalen, test de werking van glow-in-the-dark textiel en maak een bouwwerk van geweven blokken!

Tijdreizen in het TextielMuseum

Maar er is meer te zien en te doen voor families in het TextielMuseum. Neem ook een kijkje in de Wollendekenfabriek om te ontdekken welke machines er meer dan 100 jaar geleden gebruikt werden om een deken te maken van schapenwol. Daarna maak je een sprong naar de toekomst in het hypermoderne TextielLab. Hier zie je hoe de echte experts de nieuwste dingen bedenken met textiel. Wil je zelf voor een dag ontwerper worden? Reserveer dan een plekje in onze Design Studio en maak je eigen sokken. Ook voor kleine voetjes vanaf maat 36.

Er is nog meer te zien!

Ook de moeite waard om te bezoeken: de nieuwe tentoonstelling ‘Is it alive?‘ die opengaat op 14 oktober. In deze belevingstentoonstelling trilt, zindert, ritselt, knispert, ademt en zwaait het werkelijk alle kanten op. Ervaar hoe een ruimtelijke installatie door technologie tot leven komt.

Bekijk het volledige programma tijdens de herfstvakantie op deze website. 

Openingstijden en entreeprijzen

Openingstijden TextielMuseum:

  • Dinsdag t/m vrijdag: 10:00-17:00
  • Zaterdag & zondag: 12:00-17:00

Entreeprijzen:

  • Kinderen 0-12 jaar: Gratis
  • Jongeren 13-18 jaar: €4,00
  • Volwassenen: €14,50