Villa de Vier Jaargetijden als eerst officieel Fairtrade restaurant

Fairtrade restaurant

Op donderdag 26 april reikte wethouder Mario Jacobs de titel Fairtrade restaurant uit aan Villa de Vier Jaargetijden. Villa de Vier Jaargetijden is tot nu toe het eerste maar ook het enige officiële Fairtrade Restaurant in de gemeente Tilburg. Als restaurant zijnde moet er aan een aantal criteria voldaan worden om in aanmerking te komen voor de titel Fairtrade restaurant. Villa de Vier Jaargetijden wist dat te doen! De criteria waar Villa de Vier Jaargetijden aan onder andere heeft voldaan, is het hebben van zo veel mogelijk Fairtrade producten. Villa de Vier Jaargetijden heeft producten op de menukaart staan als Fairtrade koffie, thee en chocolade.

Fairtrade restaurant

Op de menukaart staat vermeld welke Fairtrade producten er in jouw gerecht zijn verwerkt. Villa de Vier Jaargetijden is één van de horecagelegenheden die voor Prins Heerlijk leer- werkplekken aanbiedt voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Voor Tilburg Fairtrade Gemeente dragen Bonheur Horeca Groep en Prins Heerlijk bij aan een waardig bestaan voor de boeren in Zuid-Amerika. Er is samen met Hein Geers van Huize Geers een nieuwe verfijnde Fairtrade chocolade ontwikkeld, met een cacaopercentage van 74%. Er werd na de uitreiking van de titel nog nieuwe Fairtrade chocolade gepresenteerd. Villa de Vier Jaargetijden is een samenwerkingsverband van Bonheur Horeca Groep en Prins Heerlijk. De titel van het Fairtrade restaurant werd in ontvangst genomen door Bart Schapendonk, een leerling van Prins Heerlijk.

Eerder werd in 2016 de titel aan het pop-up restaurant Peron88 in de Spoorzone uitgereikt, op dat moment was Peron88 het enige restaurant in Tilburg dat een Fairtrade restaurant was. Restaurant Peron88 stopte in het jaar 2017 en daarna kende Tilburg geen Fairtrade restaurant meer.